Anahtar Kelimeler:

Tanır`dan Göçer`e Cevap

Tanır`dan Göçer`e Cevap

Murat Tanır`dan MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer`e Cevap.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Delice İlçe Eski Başkanı Murat Tanır, parti üyeliğinden istifa etmesi konusunda açıklamalarda bulunan MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer’e cevap verdi. Göçer’in “Murat Tanır’a, MHP’de siyaset yapma hakkı ebediyen kapatılmıştır” sözüne tepki gösteren Tanır, açıklamanın hukuki mesnetten yoksun ve densizce olduğunu vurguladı.
İşte Murat Tanır’ın açıklaması:
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer’in 20 Ağustos 2009 tarihinde parti il teşkilatında düzenlenen basın toplantısında, şahsımın partiden istifa etmesiyle ilgili kamuoyuna yalan yanlış bilgi vermesi ve şahsıma MHP’de siyaset yapma hakkının ebediyen kapatıldığını iddia etmesi üzerine aşağıdaki gerçekleri kamuoyuyla paylaşma gereği doğmuştur.
25 yıldır şerefle sürdürdüğüm Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğimden, satın aldığım basın kuruluşunda izleyeceğim tarafsız yayıncılık ilkesinin zedelenmemesi için son yerel seçimlerden önce il teşkilatına sunduğum dilekçeyle istifa ettim. İstifam defalarca çeşitli basın kuruluşlarında da haber oldu, gündeme geldi. O sıra istifamı işleme koymayan parti yönetimi, şahsıma gönderdiği 27 Temmuz 2009 tarihli yazı ile kesin ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edildiğimi bildirdi ve savunma vermemi istedi. Ben ise noter kanalıyla gönderdiğim 31 Temmuz 2009 tarihli yazı ile hukuki hakkımı kullanarak parti üyeliğinden istifa ettiğimi kendilerine bildirdim.
Seçimden önce de, şimdi de istifamı bildirdiğim MHP Kırıkkale İl Teşkilatı’nın başkanı konumundaki Seyit Ahmet Göçer, bana olan kişisel husumet ve kiniyle hareket edip, şahsıma partiden ihraç kararı çıkaramamanın verdiği öfkeyle en son 20 Ağustos 2009 tarihinde parti binasında düzenlenen basın toplantısında hakkımda asılsız ve mesnetsiz ifadeler kullanmıştır.
Disiplin kovuşturmasından kurtulmak amacıyla hileli yola başvurup partiden istifa ettiğimi iddia eden Seyit Ahmet Göçer’in öncelikle parti arşivine bakıp seçimden önce verdiğim istifa dilekçemi iyice incelemesini, daha sonra da mahalli basın arşivinden partiden istifa ettiğime dair haberleri okumasını tavsiye ederim. Ayrıca hileli yol dediği istifa hakkımın hukuki mahiyeti hakkında parti avukatlarından görüş almadan bu tür açıklamalar yapması, parti yönetimindeki kendi bilgisizliğinin ve usule hâkim olamamasının bir göstergesidir.
Açıklamasının devamında partiden istifamla MHP çatısı altında üye olma ve siyaset yapma hakkımın ebediyen yüzüme kapatıldığı zırvasını dile getiren İl Başkanı şahsın, gözlerini bürüyen kin ve nefretle düştüğü bu durumun takdirini de kamuoyunun dikkatine sunarım.
Bir zamanlar yanımda çalışan, şimdi ise bana karşı geçmişten gelen husumetle hareket edip, Milliyetçi Hareket Partisi’ni kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya devam eden Seyit Ahmet Göçer’e hatırlatmak isterim ki Milliyetçi Hareket Partisi kimsenin babasının malı değildir. Kendisinde de bu partide kimseye ebediyen kapıları kapatacak güç ve kudret bulunmamaktadır. Zaten bu hukuken de mümkün değildir.
Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.
Murat Tanır – MHP Delice İlçe Eski Başkanı
Haberkale


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu