Anahtar Kelimeler:

İntiharlar Masaya Yatırıldı

İntiharlar Masaya Yatırıldı

Vali Güner`in Başkanlığında Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı.

 

Acil Serviste İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Programı çerçevesinde 9. Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.
“Acil Serviste İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek ve Krize Müdahale Programı” kapsamında Koordinasyon Kurulu 9.Toplantısı Vali Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında Sağlık Müdürü Dr.Ergül Demiral, Sağ. Md. Yard. Mehmet Keskin, Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Hayati Tercan, Yataklı Tedavi Şube Müdürü Dr. Gülsün Kuyumcu, Kırıkkale Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Yard. Doç.Dr. Orhan Murat Koçak, Yard. Doç.Dr. Turgut Deniz, Kırıkkale Devlet Hastanesi Baştabipliğinden Başhekim Uzman Doktor Mehmet Öncel, Yüksek İhtisas Hastanesinden Başhekim Yard. Hüdaver Nurlu, İl Jandarma Komutanlığından Per. Astsb. İbrahim Çağlı, İl Emniyet Müdürlüğünden Asayiş Şube Müdürü Güngör Şener, İl Müftülüğünden personel şube Müdürü Mustafa Erdurucan, Rehberlik ve Araştırma Merkezinden Müdür V.Bülent Özçam, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Sosyal Hizmet Uzmanı Sevim Armutçu, Karakeçili Devlet Hastanesinden Dr. Ayşegül Gençay ve Acil Sor. Hem. İnsaf Türken, Keskin Devlet Hastanesinden Dr. Yakup Gündeç, Kriz birim sorumluları Sos. Hiz. Uzmanı Cihangir Özcan, Sos. Hiz. Uzmanı Rabia Kıvanç katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Kurul Üyeleri Bilgilendirildi
Toplantıya, program hakkında İl Sağlık Müdürü Dr.Ergül Demiral tarafından kısa bir değerlendirme konuşması yapılarak başlandı. Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü emrinde görev yapan Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Hayati Tercan tarafından kurul üyelerine 2008 yılı ve 2009 yılı ilk 6 aylık dönem ile ilgili yapılan faaliyetler ve önümüzdeki 6 aylık dönem içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında slâytlar eşliğinde bilgi verildi.
Tercan “Acil Serviste İntihar Girişimlerine Psikososyal Destek Ve Krize Müdahale Programı; İntihar Girişimlerinin Önüne geçilmesi; Kısaca terim olarak intihar, “kişinin kendi iradesiyle kendini öldürmek istemesi” diye tanımlanmaktadır. “İntihar” tabirinden, ölümle sonuçlanmış girişim anlaşılmalıdır, Ölümle sonuçlanmamışsa “intihar girişimi” tabiri kullanılır. İntihar, son yıllarda artış gösteren bir olgudur, dünyada son 50 yılda %60 oranında artmıştır. Dünyada ölüm nedenlerine bakıldığında, intihar 13 üncü sırada yer alır, Fakat 15–45 yaş aralığında ise 4 üncü sıradadır. Dünyada her 40 saniyede bir kişi intihar etmektedir” diye konuştu.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli