Anahtar Kelimeler:

Avukatların CMK Sıkıntısı Çözüldü

Avukatların CMK Sıkıntısı Çözüldü

Baro Başkanı Ethem Demirbaş Açıklama Yaptı.

 

Kırıkkale Barosu Başkanı Av. Ethem Demirbaş, görüşmelerinin sonucunda baroya kayıtlı avukatlardan CMK’dan alacaklı olan avukatların tüm alacaklarının temin edildiğini vurguladı.
Şehir merkezlerine yapılan baz istasyonlarına tepki gösteren halkın yanında olacaklarını yineleyen Demirbaş “Bu konuyla ilgili baromuza müracaat eden vatandaşlarımıza görevlendireceğimiz avukatların parasını Adli Yardım Bölümünden karşılayacağız. Bu davaların yüzde 98-99’u lehe sonuçlanır. Burada insanların kanser olması söz konusu ve bu yönde de yüzlerce verilmiş karar var. Yalnız mahkeme masraflarını kanunen bir karşılayamıyoruz. Onu vatandaşların karşılanması gerekiyor. Mahkeme kazanılmasının ardından masraflar karşı taraftan alınıp, verilebilir” şeklinde konuştu.
Yönetimde Kimler Var?
Seçim öncesinde Adalet Bakanlığı yetkililer ile görüştüğünü söyleyen Demirbaş “Vergi borcu gibi sıkıntısı olmayan avukatlara ödeme kongre öncesinde yapılmıştı. Bugün itibariyle de tüm avukatlara CMK paraları ödendi. Adalet Bakanlığı önce 86, sonra da 265 milyar lira gönderdi ve tamamı ödendi” dedi. Türkiye’deki barolar arasında makam aracı olmayan sadece Kırşehir ve Kırıkkale barolarının olduğunu dile getiren Demirbaş “Aracın ücretinin bir kısmını parasını Türkiye Barolar Birliği, bir kısmını da baromuz kasasından karşılayıp alacağız” dedi. Demirbaş’ın yönetiminde şu isimler yer aldı: Av. Yasemin Zengin Kayalı, Av. Oğuzhan Coşkun, Av. Talat Apaydın, Av. Şamil Özdemir, Av. Tarkan Zaim Yaşar, Av. Mustafa Babayiğit, Av. Hakan Açıkgöz ve Av. Fatih Karabük
Haberkale


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu