Anahtar Kelimeler:

Tiryakiye 552 TL`lik Ceza

Tiryakiye 552 TL`lik Ceza

Kapalı Mekanlarda Sigara İçmek İsteyenler Ceza Aldı.

 

Kırıkkale Tütün Kontrol Kurulu 6. toplantısını yaptı. Vali Yardımcısı Feti Yorulmaz Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda, 8 kişiye 552 TL ceza kesildiği belirtildi. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya çok sayıda kişi katıldı.
Toplantıda bilgi veren Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Hayati Tercan, 2 bin 374 iş yerinin denetlendiğini belirtti. Tütün kullanımı halk sağlığını tehdit eden, mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunu dile getiren Tercan, Sigara kullanımın giderek artmasına, dünya çapında insan sağlığını tehdit edebilecek boyutlara ulaşmasına ve tütün şirketleri tarafından pazar oluşturma stratejilerine karşı geliştirilen ve bu konudaki ilk uluslararası anlaşma özelliğini taşıyan ‘Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesinin; 21 Mayıs 2003 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü’nün 56. Dünya Sağlık Asamblesi’nde kabul edilmesinin ardından 28 Nisan 2004 tarihinde imzalanmış ve 30 Kasım 2004 tarihli ve 25656 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak kabul edilmiştir. 40 ülkenin imzalamasını takiben 27 Şubat 2005 tarihinde yürürlüğe giren bu Sözleşmeyi, 13 Nisan 2007 tarihi itibariyle, 146 ülke imzalayarak Sözleşmenin tarafı haline gelmişlerdir. Türkiye, Sözleşmeyi imzalayan 43. ülke olmuştur. Bu gün için ise 161 ülke sözleşmeyi imzalamıştır” şeklinde konuştu.
Uyulması Gereken Kurallar
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde tütün yasasına uyulması konusunda 3 kez iç genelge yayınlandığını belirten Tercan, “Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarım Tütün Yasağı ve Uyulması Gereken Kurallar ve Cezai Müeyyideler konusunda iç genelge yayınlandı ve tüm personele tebliğ edildi. Diğer kurumlarımızın da 19 Temmuz öncesinde belirtilen Kurum ve bağlı kuruşları için iç tamim yayınlayarak personeline tebliğ edilmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu. Uyulması gereken kurallar kurum ve kuruluşlara resmi yazı ile tekrar bildirildiğini vurgulayan Tercan, “Tütün yasası ile ilgili genelgenin kurum ve kuruluşlarda tüm personele tebliğ edilmesi, Başta idareciler olmak üzere personele kapalı alanlarda tütün kullanımına müsaade edilmemesi, Kurum içerisinde daha önce sigara içilmesi için ayrılan sigara odaları ile odalarda bulunan kül tablalarının kaldırılması, Kurum ve bağlı kuruluşlarda idari yaptırım kararlarını uygulamak üzere asil ve yedek personel görevlendirilmesi, asil görevlinin adı, soyadı, unvanı ve cep telefon numarası uyan levhalarının şikâyet bölümüne yazılması, ayrıca idari yaptırım karar defteri ve tutanağının bastırılması, Yasal uyan levhaları ve sağlık uyan yazılarının kurum ve kuruluşların görünür yerlerine asılması” gerektiğini söyledi.
Haberkale


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu