Anahtar Kelimeler:

Türk Kültürü Ayaklar Altında

Türk Kültürü Ayaklar Altında

Dünyanın İlk Askeri Bandosunu Rezil Ettiler.

 

Haberkale - Özel Haber
Dünya’nın ilk askeri bandosu işte böyle rezil edildi. Kırıkkale’ye gelen 6 Alman ve 2 İngiliz öğretmene, mini konser sunan mehteranın kıyafetleri giydirildi, onlarca kişinin önünde Türk kültürü ayaklar altına alındı.
Avrupa Birliği’nin Commenius projesi kapsamında Kırıkkale’ye gelen 6 Alman ve 2 İngiliz öğretmene, Şehitler İlköğretim Okulu’nda karşılama töreni düzenlendi. Törende Türk kültürünü tanıtmak için önce folklor gösterisi sunuldu ardından mehteran takımı mini bir konser verdi. Fakat işgüzar yöneticiler, işi iyice abarttı. Konuk Avrupalı öğretmenlere mehteran takımı kıyafetleri giydirildi, ellerine temsili kılıçlar verilerek boy boy fotoğrafları çektirildi.
Savaşta Korku Verirdi, Şimdi Oyuncak Oldu
Dünya tarihinin ilk askeri bandosu olan Mehter, Osmanlı’nın girdiği savaşlarda yerini alarak kahraman ordumuza cesaret, düşman ordularına ise korku verirdi. En son Şehitler İlköğretim Okulu’nda yaşanan rezaletle kendi elimizle kendi kültürümüzü ayaklar altına almayı başardık. Sesini duyunca insanın tüylerini ürperten mehter, 6 Alman ve 2 İngiliz’in oyuncağı edildi.
İşte 6 Alman ve 2 İngilizli mehter rezaletinden çarpıcı kareler:


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı