Anahtar Kelimeler:

Aksal: Emekli Maaşları İyileştirilecek

Aksal: Emekli Maaşları İyileştirilecek

AKP`li İl Başkanı Aksal`dan Emeklileri Umutlandıracak Haber.

 

Emeklilerin maaşlarında iyileştirmeye giderileceği yönünde çalışmalar olduğunu belirten AKP Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal, Bu çalışmanın hükümetin emeklilere yönelik yardımcı olmaya çalıştığının bir göstergesi olduğunu kaydetti.
Kırıkkale İşçi Emekliler Cemiyeti Başkanı Basri Keskin’in kendilerine sunduğu dosyanın ilgili makamlara ulaştırıldığının altını çizen AKP İl Başkanı Zühtü Aksal konunun çözüme kavuşacağını kaydetti. Aksal “Çalışma dosyası ilgili makamlara iletilmesi sonucu gereğinin yapılmasını hükümetimiz için emeklilere her yönüyle yardımcı olmaya çalıştığının bir göstergesi olarak görülmelidir” diye konuştu.
İntibak Yasası Gündemde
Hükümetin, emekliler arasındaki maaş dengesizliğini ortadan kaldırmak için harekete geçtiğini belirten Başkan Aksal “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, geçmişte aynı primi yatıranların aldıkları emekli maaşları arasında farklılık olduğuna işaret ederek SGK ‘nın konuyla ilgili çalışma başlattığını söyledi. AKP hükümeti tarafından işçi emeklilerinin maaş farkları düzenlenmesi ve intibak yasasının çıkarılması ile bu dengesiz maaş durumunun kalkmasıyla işçi emeklilerinin maaşları aynı düzeyde olması sağlanmıştır” dedi.
Haberkale


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli