Anahtar Kelimeler:

Jandarmadan Akaryakıt Operasyonu

Jandarmadan Akaryakıt Operasyonu

Kırıkkale`nin de Aralarında Bulunduğu 30 İlde Eş Zamanlı Operasyon Düzenlendi.

 

Jandarmanın, kaçak ve hileli ürün sattığı öne sürülen akaryakıt istasyonlarına yönelik operasyonunda yaklaşık 200 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Kırıkkale’nin de aralarında bulunduğu 30 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonlar gün boyu sürdü.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kocabey`in talimatıyla Ankara, İzmir, Samsun, Kırıkkale, Van, Muğla, Adana, Mersin, Manisa ve Balıkesir`in de aralarında bulunduğu 30 ilde bu sabah başlatılan operasyon sonucu, akaryakıt istasyonu sahibi ve yetkilisi 200 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yurda yasa dışı yollardan sokulan kaçak akaryakıtın yanı sıra, sanayide kullanılıyor gibi gösterdikleri “white spirit” ve “toluen” gibi bazı maddelerden elde ettikleri hileli akaryakıtı sattıkları öne sürüldü.
Eş Zamanlı Gerçekleştirildi

TSE standartlarına uygun olmayan bu ürünlerle tüketiciyi mağdur ettikleri savunulan şüphelilerin, işlemlerinde ÖTV`yi de bertaraf ederek, büyük kazanç sağladıkları iddia edildi. Soruşturmanın, Ankara İl Jandarma Komutanlığına gelen bir ihbar üzerine başlatıldığı ve 30 ildeki Jandarma Komutanlıklarınca eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği öğrenildi.
Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli