Anahtar Kelimeler:

SP`den Açılım Tepkisi

SP`den Açılım Tepkisi

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun`dan Açıklama.

 

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, yaptığı açıklamayla hükümetin Kürt açılımı politikasını eleştirdi. Vurgun, Başbakan Erdoğan’a “siyasi şov yapma, oy peşinde koşmak yerine devlet adamlığına yaraşır işler yap” diye seslendi.
SP Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, yaptığı açıklamada Kürt sorunuyla ilgili çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğu fakat gerek iktidar partisinin gerekse de muhalaefet partilerinin takındıkları tutumla süreci işlemez hale getirdiğini söyledi. Vurgun, hükümeti de elinde yol haritası olmaması gerekçesiyle eleştirerek şunları söyledi: “Hükümetin dört buçuk ay içerisinde konunun nasıl çözüleceğine ilişkin üç tane cümlesi olmamış, ellerinde de bir yol haritası dahi yoktur. Sizin elinizde bir yol haritası olup gerekli çözümleri yapmazsanız başkalarının yol haritası devreye girer. Bu gün geldiğimiz noktanın özeti budur. Anayasa değişimi ile başlayacak bir hukuki ve siyasi reform süreci yapmazsanız topu taca atarsınız. Bu süreçte üzülerek ifade ediyoruz ki, top hükümetin ayağından çıkmış başkalarının ayağına gitmiştir.”
Oylarını Artırmak İçin Yapıyorlar
“Son günlerdeki gerginliğin temelinde ise meclisteki siyasi partilerin olduğunu belirtmek istiyorum. Gerginliğin zeminini meclis partileri yapmıştır. Mecliste bulunan AKP, CHP, MHP bu süreci bu tartışmalarla tıkamıştır. DTP ise başından itibaren APO ile görüşmezseniz bir sonuç elde edemezsiniz diyerek aslında bir çözüm istemediğini de net bir şekilde ortaya koymuştur. Üç-beş oylarını artıracaklar diye milletin içine sokulmuş olan bu fitnenin daha da derine inmesine sessiz kalamayız. Meseleyi bu şekilde taşımaya, kaşımaya ve sulandırmaya hakları yoktur.” Vurgun, açıklamasında hükümete ve Başbakan Erdoğan`a da seslenerek siyasi şov yapmak yerine devlet adamlığına yaraşır bir şekilde davranarak iş yapmasını istedi.
Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli