Anahtar Kelimeler:

Bakan, Futsal`da Forma Giydi

Bakan, Futsal`da Forma Giydi

Bakan Özak, Kırıkkale`yi Ziyaret Etti; Futsal`da Forma Giydi.

 

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, bir dizi açılış ve etkinliklere katılmak üzere Cumartesi günü Kırıkkale’ye geldi.
Bakan Özak`ı Kırıkkale’ye gelişinde Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Milletvekilleri Vahit Erdem ve Mustafa Özbayrak ile bürokratlar ve sporcular karşıladı. Karşılamanın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale Öztürk`ün makamına geçen Bakan Özak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Öztürk`ten müdürlük ve ilin spor durumu hakkında bilgi aldı. Bakan daha sonra beraberindekilerle birlikte yapımı 15 yılı aşan ve geçtiğimiz Yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Başpınar Stadını ve Olimpik yüzme havuzunu ziyaret etti.

Kırıkkale Çok Şanslı Bir İl
Daha sonra Yahşiha Belediyesi ile Bayrak Gazetesi’nin organize ettiği Futsal turnuvasının açılışında kısa bir konuşma yapan Bakan Özak, Kırıkkale`nin spor yatırımlarından oldukça nasibini almış olduğunu ifade ederek “Ülke genelinde spor alanlarının ve buna bağlı olarak spor faaliyetlerinin artması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. 2010 yılından itibaren her ile çim saha yapımına başlayacağız, bunların yanında eskimiş ve eksiklikleri bulunan spor merkezlerinin tadilatlarını yapacağız. Bizim asıl amacımız 7`den 70`e herkesin sporla uğraşması ve ömür boyu sağlıklı yaşamasıdır” dedi.

Herkes Spor Yapmalı
Türkiye`de 2,5 milyon lisanslı sporcunun bulunduğunu ifade eden Bakan Özak, “Bakanlık olarak lisanslı sporcu sayısını arttırmak için il gençlik ve Spor Müdürlüklerine gerekli talimatları verdik. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sporu bir meslek edinmeleri ve milli sporcular yetiştirmek için, sportif faaliyetlere gerekli önemi veriyoruz. Amacımız olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek ve madalyalar getirecek sporcular yetiştirmektir. Türkiye`de yaşı 7 ile 70 yaşında olan her bireyin spor yapmasını istiyoruz” dedi.

Bakanın Takımı Yenildi

Konuşmaların ardından Kırıkkale Lisesi Salonunda devam eden Futsal turnuvasında Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Spor ile İl Sağlık Müdürlüğü takımlarının maçını izleyen Özak, ayrıca turnuvada “şöhretlerden” oluşan takımda 15 dakika süreyle futbol oynadı. Bakan Özak`ın takımı maçtan 3-1 mağlup ayrıldı.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli