Anahtar Kelimeler:

İlk Yarıyı Galibiyetle Bitirdik

İlk Yarıyı Galibiyetle Bitirdik

Kırıkkalespor, Son Maçında Düzcespor`u Yendi.

 

Türkiye Futbol Federasyonu Üçüncü Lig Üçüncü Grup’ta mücadele eden MKE Kırıkkalespor ilk yarının son maçında deplasmanda Bolu temsilcisi Düzcespor’u 3-1 yenerek ilk yarıyı galibiyetle kapattı. Şimşekler bu galibiyetle rahat bir nefes alırken, ilk yarının son maçı olması bakımından ikinci yarıya moralli girmek adına önemli bir galibiyet almış oldu.
Kendi sahasında istediği galibiyetleri bir türlü alamayan Şimşekler ikinci deplasman galibiyetine alarak uzun süren galibiyet hasretine de son vermiş oldu ve ligin ilk yarısını bir basamak yükselerek dokuzuncu sırada tamamladı. Düzcespor maçı öncesi ligin sonuna demir atan Şimşekler, kazanmak için geldiği Düzcespor deplasmanında ilk golü ağlarında görmesine karşın üst üste 3 gol atarak ikinci deplasman galibiyetinin yanı sıra ortaya koyduğu futbolla da artık korkulu rüya görmeyeceği sinyallerini de vermiş oldu.
İlk yarıda ortaya konulan futbol her iki takım açısından da çok iyi olmasa da ev sahibi Düzcespor daha organize görünürken, maçın ilk golü 30. dakikada ev sahibi takımdan geldi. Bu golün ilk yarının sonucu olması beklenirken Şimşekler soyunma odasına ilk yarının uzatma dakikalarında atmış olduğu golle 1-1’lik sonuçla gitti.
Yeni teknik heyeti ile ilk deplasman galibiyetini alan Şimşekler zorlu maçın ilk yarısında istediği oyunu ortaya koyamasa da soyuna odasına karşılıklı atılan gollerle 1-1’lik skorla gitti. İkinci yarıda özellikle orta sahada daha iyi pres yapıp daha iyi top çeviren ve girdiği pozisyonları da golle sonuçlandıran Şimşekler böylece hem galip gelmenin keyfini çıkardı hem de ligde korkulu günler yaşamamak için iyi bir başlangıç yaptı.
İkinci yarıda rakibine oranla daha iyi bir oyun ortaya koyan Şimşekler, özellikle etkili kontra ataklarla rakip kalede tehlike yarattı. Fakat bu kontra atak oyunda sadece iki golü atarak rakibini çözdü ve sahadan 3-1 sonuçla ayrılan taraf oldu.
Şimşekler bu sonuçla ilk yarıyı pek arzu ettiği yerde olmasa da en azından sonuncu bitirmedi ve ikinci yarıya daha olumlu bir başlangıç yapmak için bir adım atmış oldu. Ligin ikinci yarısının daha zorlu ve çekişmeli geçeceğini düşünürsek şimdiden çalışmalara başlamalı ve disiplini elden bırakmamalı.
Gruptaki Diğer Maçlar:
Gölcükspor 2-0 Maltepespor
Beylerbeyi 3-0 Ankara Demirspor
Darıca Gençler Birliği 3-0 Anadolu Üsküdar
Keçiörengücü 1-0 İstanbul Kartal Belediye
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli