Anahtar Kelimeler:

Güner: Köylü Milletin Efendisi

Güner: Köylü Milletin Efendisi

Vali Güner, Köylerin Gelişmesi İçin Çalıştıklarını Belirtti.

 

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Balışeyh ve Delice İlçelerinin köylerine Özel İdare imkânları ile yapılan işleri incelemek için bölgeyi gezdi. Geziye, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın’da katıldı. Yapılan işler hakkında bilgi veren Aydın, hızla çalıştıklarını söyledi. İncelemeler sırasında Vali Güner “Köylerimiz gelişecek” dedi.
Balışeyh Kaymakamlığı önünde karşılanan Vali Hakan Yusuf Güner ve inceleme ekibi, ilçe yetkilileri ile birlikte hizmetlerin yapıldığı yere gitti. Vali Güner, ilk olarak Elmalı-Dağobası- İmirli Köyü arasında atılan asfaltları inceledi. Yapılan işler hakkında bilgi veren Atanur Aydın, Dağobası köyüne 8 kilometre, Koçubaba yoluna ise 2 kilometre asfalt çalışması yaptıklarını söyledi. Aydın, 8 kilometrelik yolu 910 Bin TL’ye, Koçubaba yolunu ise 285 Bin TL’ye mâl ettiklerini ifade etti. Vali Güner, yolun yapımında emeği geçen Özel İdare yönetimine, personeline, il genel meclis üyelerine, muhtarlara ve vatandaşlara teşekkür etti.
Ekip Olarak Hareket Edin
Yol üzerinde duran Vali Güner, Elmalı Köyü mezarlığı hakkında da bilgi aldı. Mezarlığın çevresinin taş duvarlarla çevrilmesi gerektiğini belirten Güner, köy muhtarı ile irtibata geçti. Köyde yaşayan 2 vatandaşın bu işi rahatlıkla yapabileceğini söyleyen Güner “Ölüsüne Saygısı olmayanın Dirisine Saygısı Olmaz” dedi. Güner, yapılan işlerde noksanlık görüldüğü zaman vatandaşların yetkilileri durumu bildirmesini istedi. Gerekli yerlerin işlem yapmadıkları takdirde bizzat kendilerine gelmesini isteyen Güner, ekip olarak hareket edilmesini önerdi. Güner “Bir elin nesi var iki elin sesi var” atasözünü örnek olarak gösterdi.
75 Yıllık Köprü Tadilatta
Vali Güner ve inceleme ekibi, Elmalı köyü yolu hakkında bilgi aldıktan sonra Dağobası köyüne hareket etti. Yol üzerinde bulunan 75 yıllık bir köprüyü de inceleyen Güner, çalışmaların 2010 Mart ayında başlayıp, 2010 Nisan ayında bitirileceğini öğrendi. Daha sonra ise Dağobası köyüne geçildi. Köylüler ile sohbet etme fırsatı yakalayan Güner, onları dinlemekten mutluluk duyduğunu söyledi. Güner ve ekibe köylüler tarafından üzüm ve ayran ikram edildi.
İşsizlere Örnek Olsun
Dağobası Köyünden sonra Koçubaba Belediyesine geçen Güner, Karakısık Köyü yolu üzerinde Balışeyh İlçe Tarım Müdürü Erdal Öcal’a ait elma bahçesini gezdi. Bahçe hakkında Öcal’dan bilgi alan Güner’e bir poşet dolusu dalından koparılmış elma ikram edildi. Toplam masrafın 3 Bin TL olduğunu ifade eden Öcal, 3 yıl sonra kara geçeceğini ve ortalama 7 ton yıllık ürün toplayacağını söyledi. Güner, herkesin Öcal’ı örnek alması gerektiğini söylerken, “Ben sade vatandaş olsam bu işi yapardım. Fazla bir maliyeti de yok. İşsiz gençlere örnek olsun bu faaliyet” şeklinde konuştu. Güner, Öcal’a önümüzde ki yıl takdirname belgesi göndereceğini açıkladı.
Mangal Keyfi
Elma bahçesinin ardından, Koçubaba Belediyesi Başkanı İlhami Tuncer makamında ziyaret edildi. Güner, kasaba hakkında bilgi aldıktan sonra Kulaksız Belediye Başkanı Hasan Keskin’in kendi bahçesinde verdiği akşam yemeğine katıldı. Keskin, Güner ve ekibine mangal hazırladı. Yemek boyunca güzel sohbetler zaman alırken, ziyaret ekibi en son görevini burada yaptıktan sonra Kırıkkale’ye dönüş yaptı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, hizmetlerini şu şekilde anlattı. Gozükızıllı – Karakoseli 4 Km.’lik köy yolu stabilize yapıldı. Yol üzerindeki menfez tamir edildi. Şahçalı- Gözü kızıllı arasındaki yolun 100 m.lik kısmında stabilize çalışma yapıldı. İmirli köy içerisinde heyelan nedeni ile kayan yolun 200 m. güzergâhı değiştirildi. Küçükavşar – Kurtoğlu arasındaki asfalt olan ve asfalt vasfını kaybeden 5 Km.’lik yolun alt yapısı yeniden yapıldı. Evliyalı asfalt olan ve asfalt vasfını kaybeden 2 Km.’lik yolun alt yapısı yeniden yapıldı. Akboğaz – Akça koyunlu arasındaki3 Km.’lik yolun alt yapısı yeniden yapıldı. Hacıobası asfalt olan ve asfalt vasfını kaybeden 2 Km.lik yolun alt yapısı yeniden yapıldı. Çongar Köyünde 2 Km.lik Köy içi kumlama çalışması yapıldı.
Alcılı Köyünde 2 Km.lik Köy kumlama çalışması yapıldı Meşe yayla Köyünde 3 Km.lik köy içi kumlama çalışması yapıldı. Tavaoözü Köyünde 1 Km.’lik köy içi kumlama çalışması yapıldı. Ocak başı – Ödemişli arasıdaki 1 Km.lik yolun alt yapisi yeniden yapıldı. Baraklı yolu üzerindeki menfez yıkılarak yeniden yapıldı. Aşagıihsangazili Koyü içme suyu tesisinin projesi hazırlandı. Çoğul Köyü içme suyu isale hattının 1 Km.lik kısmı yenilendi. Fadılobası Köyü’nde içme suyu araştırması yapıldı. Su temin edilemedi. Baraklı Köyünde ilave içme suyu yapılması işi devam ediyor. Hacıobası Köyü AÇB olan terfi hattının PVC boru ile değiştirilmesi işi devam ediyor. Akbogaz Köyü’ne kanalizasyon tesisi yapıldı. Arbişli Köyünün sel nedeni ile tahrip olan kanalizasyon hattı tamir edildi.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu