Anahtar Kelimeler:

Öğrencilere Diş Sağlığı Taraması

Öğrencilere Diş Sağlığı Taraması

Cumhuriyet Meydanı`nda Miniklerin Dişleri Kontrol Edildi.

 

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Türksel Dülgergil`in öncülüğünde başlatılan ‘ Fırçalar Çantada Dişler Yolunda` projesi kapsamında 150 öğrenciye flor jel uygulaması yapıldı.
Koruyucu ağız ve diş sağlığı eğitimi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi`nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Fırçalar Çantada Dişler Yolunda` projesi çerçevesinde birinci sınıf öğrencilerine flor jel uygulaması yapıldı. Diş Hekimliği Fakültesinin 2007 yılında başlattığı Fırçalar Çantada Dişler Yolunda Projesi kapsamında yapılan flor jel uygulamasında tüm ilköğretim okulu öğrencileri Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Türksel Dülgergil önderliğinde fakülte öğrencileri tarafından uygulamalı olarak yapıldı.
Yeniden Uygulanıyor
Cumhuriyet Meydanında başlayan uygulama öncesi yapılan törende programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, "Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Fırçalar Çantada Dişler Yolunda projesi bugün ilköğretim öğrencilerimize yeniden uygulanıyor. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Türksel Dülgergil tarafından 2007 yılında flor jel uygulaması başlamış ve çeşitli illerde de uygulamalar yapmıştır. Kendisini bu çalışmalarından dolayı kutluyoruz" ifadelerine yer verdi.

Örnek Çalışma
Müdür Peker, "İlimizde de 2007 yılında başlayan bu uygulama ile çocuklarımız flor jel uygulamasından geçmiş ve dişlerinde problem olan çocuklarımız tespit edilerek İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tedavileri gerçekleşmiştir. Bu proje sadece ilimizde uygulanmakla kalmamış diğer illere de örnek olmuştur. Birçok il bu projeyi örnek alarak flor jel uygulamasını öğrencilere uygulamıştır" dedi. Peker`den sonra söz alan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Murat Çakmak ise konuşmasında, "Kırıkkale Üniversitesi sadece öğrenci yetiştiren ve mezun eden bir kurum olmanın dışında projeler üreterek Kırıkkale`ye ve topluma faydalı olacak işler de yapıyor"

En İyi Proje
"Fırçalar Çantada Dişler Yolunda Projesi de bunun en güzel örneklerinden biridir. Bu proje Kırıkkale`de 3 bin 400 çocuğumuza uygulandı. Ayrıca proje ilimizde olduğu kadar diğer illerde de uygulanarak örnek olmuştur. Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından üretilen bu proje Sağlık Bakanlığı tarafından da kabul edilerek ülke genelinde uygulanma kararı almıştır. Proje Türkiye`nin en kapsamlı projesi olmasının yanında devamlılığı bakımından da en uzun süreli projesidir. Bu uygulama kurumların kendi finanslarıyla da uygulanabilecek ucuz maliyetli bir uygulamadır. Bu çalışma diş hekimliği alanında en iyi proje ödülünü de getirmiştir" şeklinde konuştu.

Uygulama Yapıldı
Konuşmaların ardından ilköğretim öğrencilerine flor jel uygulaması yapıldı. İlk uygulamayı programa katılan Vali Yardımcısı Ali Çağlar yaptı. Sonrasında ise Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Türksel Dülgergil önderliğinde eğitim gören Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri tarafından ilköğretim öğrencilerine uygulandı.


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı