Anahtar Kelimeler:

Kurbanlık Hırsızlarına Dikkat

Kurbanlık Hırsızlarına Dikkat

Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer`den Hırsız Uyarısı.

 

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer, Kurban Bayramı`nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hırsızlıklarına karşı besici ve köylüleri ahırlarına alarm sistemi kurmaları ve devriye nöbetleri tutmaları için uyardı.
Hayvan hırsızlarına karşı köylüleri ahırlarına alarm taktırmaları ya da köpek bulundurmaları konusunda ikaz eden Başkan Yılmazer, çoban kıyafetiyle gündüz saatlerinde bölgede keşif yapan kişilerden şüphelenildiğinde 156 Jandarma İmdat hattının aranmasını söyledi.
Şüpheli Durumlarda Emniyete Haber Verin
Hayvanların ucuz fiyatlarla satılması durumunda emniyet güçlerini haber verilmesini isteyen Yılmazer, hayvan hırsızlığı ve kaçak hastalıklı hayvan girişini önlemek için jandarma trafik timlerinin seferber olduğunu ifade ederek, vatandaşların alacağı tedbirleri şöyle sıraladı: "Hayvan sahipleri hayvan barınak veya ahırları kapısını sağlam kilit altında bulundurmalı ve imkanları doğrultusunda alarm ve kamera sistemi koymalıdır. Hayvan hırsızları genellikle yerleşim alanları dışındaki ahır, ağıllar ile arazide başıboş çobansız gezen hayvanları hedef olarak seçmektedirler. Bu nedenle hayvan besicileri, hayvanlarını başıboş bırakmamalıdır. Hırsızlar genellikle bekçisi olmayan hayvan sürülerini seçtiklerinden, hayvan besicileri çoban köpeği bulundurmalıdır. Çoğu hayvan hırsızlığı olayında çoban köpekleri zehirlenerek veya diğer şekillerde öldürülmektedir. Bu nedenle köylerde meydana gelen zehirlenerek köpek öldürülmesi olaylarının muhtemel bir hırsızlık olayının habercisi olduğu unutulmamalıdır. Ahır ve ağıllarda fiziki emniyet tedbirleri artırılmalı, köy dışındaki ahır ve ağıllara özel hassasiyet gösterilmelidir. Hırsızlar köylere pazarlamacı, avcı, tüccar, yolcu, seyyar satıcı, hayvan alıcısı kılığında gelerek köylerdeki hayvan sayısını, ahır ve ağılların yerlerini, emniyet tedbirlerini inceleyerek keşif yapmaktadırlar. Bu nedenle köylere gelen bu tür şüpheli şahıslar 156 jandarma imdat telefonuna bildirilmelidir."
Ahırda Yaşayan Hayvanlar, Hırsızlar İçin Avantaj
Kış gelmesi nedeniyle arazide bulunan büyük ve küçükbaş hayvanların ahırlara alınmasıyla birlikte çobanların işine son verildiğine dikkat çeken Yılmazer, "Büyük ve küçükbaş hayvanlar artık ahırda. Dışarıda yaşamaya ve çoban peşinden gitmeye alışık olduğu için büyük ve küçükbaş hayvanlar ahır kapısı hırsız ya da hırsızlarca açıldığında sessizce dışarı çıkmakta. Bu da bu dönemde hırsızların işini rahatlatırken, hayvan yetiştiricilerinin, çiftçilerin ve besicilerin canını yakmaktadır." diye konuştu.
Haberkale


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu