Anahtar Kelimeler:

Üniversiteden Temelli Açılış

Üniversiteden Temelli Açılış

2 Temel Atma Töreni ve Akademik Yıl Açılışı Gerçekleştirildi.

 

Kırıkkale Üniversitesi 13 yıl aradan sonra çifte temel atarak 2009-2010 eğitim öğretim yılını başlattı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, üniversitenin bilim ışığında yoluna devam ettiğini belirterek, öğrenci sayısının 20 bine ulaştığını kaydetti. Çakmak, üniversitenin ulusal ve uluslar arası başarılarda da üst sıralarda olduğunu vurguladı.
Yaklaşık 20 bine yaklaşan öğrencisi, çalışan ve bilim kadrosu ile ülkemizin saygın üniversiteleri arasında yer alan Kırıkkale Üniversitesinin eğitim ve öğretime başlaması kentimiz ve ilimiz açısından son derece önemli olduğunu belirten Vali Hakan Yusuf Güner “1989 yılında il olan ve akabinde 3 yıllık kısa bir süre içerisinde 3 Temmuz 1992 tarihinde kendi adını taşıyan bir üniversitenin kentimizde kurulmuş olması devletimizin de Kırıkkale ve buradaki halka vermiş olduğu değerin önemli bir göstergesidir diye düşünüyorum. İlimizden 50-60 yıl önce vilayet olmuş bazı illerin yakın zamanlarda bir üniversiteye kavuştuğunu düşünürsek, bunun Kırıkkale açısından önemli olduğunu daha net bir şekilde anlarız.”
43 İLİ BAĞLAYAN KAVŞAK
“1992 yılından bu güne 10 fakülte, 6 meslek yüksekokulu, 3 adet enstitü ve 10 adet araştırma uygulama merkezi ile sürekli gelişen üniversitemizde bugün tıp fakültesi hastanesi ve veterinerlik fakültesi binalarının da temellerinin atılması da bu girişimin devam ettiği ve kent açısından son derece önemli olduğunun da sevincini yaşamaktadır. Bu vesile ile eğitim ve öğretim yılının başlaması ile temeli atılan binaların ilimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum ve bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kırıkkale kentimiz başkent Ankara’ya 76 km uzaklıkta yaklaşık 40-45 dakika mesafede yer alan adeta Ankara’nın bir banliyösü konumunda olan bir Kırıkkale-Elmadağ yolunun hizmete açılması ile bu mesafe ve süre daha da kısalacak ve 43 ili birbirine bağlayan bir kavşak konumunda olan kentimiz ulaşım sorunu tamamen aşmış olacaktır.”
ÇOK CİDDİ KATKILAR
“Sanayi olarak ise makine kimya kurumunun organizasyon çalışmaları, TÜPRAŞ rafinerisinin milli ekonomiye ve bölgeye sağladığı katkı ve organize sanayi bölgesinin gerek burada, gerek Keskin’de sürekli bir girişim içinde olması kentimiz için çok önemli gelişim sağlayana faktörlerin başında yer almaktadır. Üniversitede gerçekten buna katkı sağlayan güç veren adeta lokomotif özelliği veren ve kolay ulaşım yerleşkesine sahip olması ile gerçekten kentimizi tamamlamaktadır. Bu çerçevede Yahşihan merkezindeki alt yapı gelişmelerinin yanında delice keskin ve hacılar da bulunan meslek yüksek okulları ile ilimizin sosyo-kültürel ekonomik yapısına üniversitemiz gerçekten çok ciddi katkılar sağlamaktadır.”
SOSYAL DEĞİŞİME KATKI
“Tarih boyunca bilgi ve teknolojiyi elinde tutan milletlerin medeniyetleri çok daha çok daha hızlı bir net bir şekilde oluşturduğunu ve yine ketleri ve kuruluşları olumlu ve olumsuz bir şekilde etkileyerek varlıklarını sürdürdüklerini görmekteyiz. 21. yüzyılın başında en güçlü silahın bilgi ve teknoloji kuralına dayandığını ve buna yön veren milletlerin medeniyetlerin binaya da yön verdiğini müşaade etmekteyiz. Millet olarak eğer hayat tarzımız geleceğimiz itibari ile söz sahibi olmak istiyorsak bilgiyi bilgi üreten merkezleri ve teknolojiyi mutlaka desteklemek ve buna sahip çıkmak zorundayız. Bir çok dünya ülkelerinde sadece geçmişi krater olarak üretilen veya tüketilen demir çelik miktarı değil veya petrol rezervi değil aynı zamanda gelişmişliğin öncülüğünü kentlerin sahip olmuş olduğu üniversitelerde yapmakta ve birçok medeniyetlere hizmet eden birçok kuruluşta bu üniversitelerimizde gerçekleşmekte ve sosyal değişime katkı sağlamaktadır.”
SON DERECE SEVİNDİRİCİ
“Bu sebeple üniversitelerimizin eğitim görevleri yanında insanlığı bilgilendirme ve geliştirme gibi misyon üstlendiklerini de hep beraber yaşamaktayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ünde gençlere bilimi ve feni rehber olarak göstermesi ve hedef olarak muasır ülkeler seviyesini göstermesi bu dönüşümü ifade etmektedir. Çünkü bilgi toplumu aldığı eğitim ölçüsünde yeni bilgilerle donatılmış bireylerin yetişmesini sağlayarak, teknoloji kullanımını yaygınlaştırarak, gelişimi hızlandırmaktadır. Uzay çalışmaları elektronik araçlar tıp alanındaki gelişmeler bilgisayar ve iletişimdeki buluşların bunların örnek teşkil ettiğini hep beraber yaşamaktayız. Bu sebeple Kırıkkale üniversitesi kendi geleceği yanında ilimizin geleceğini de şekillendirmede çok önemli görevler üstlenmiştir. Şimdiden pek çok bilimsel alanda isminden yayınlarıyla ve faaliyetleriyle söz ettirmektedir ayrıca yurt dışı yayın etkinlikleri açısında da bilindiği gibi en gelişmiş üniversiteler arasında yer alması kentimiz açısından üniversitemiz buradaki öğrencilerimiz ve personel açısından son derece sevindiricidir.”
HAYIRLI OLSUN
“Benim değerlendirilmesini arzu ettiğim hususlardan birisi de kentimizde yerel bir televizyonun olmaması ve üniversitenin bu alanda bir faaliyet göstereceği yönündedir bunu da saygıdeğer hocalarımızın takdirlerine sunmak istiyorum. Temeli atılacak tıp fakültesi hastanesinin tamamlanması ile ilimiz gerçekten sağlık sektörü yönünden hizmet kalitesi yönünden önemli bir tedavi merkezi haline gelmiş olacaktır. Çok kısa bir süre öncede cumhuriyetimizin 86. kuruluş yıldönümünde coşku ve heyecanla kutladığımız törenlerde Üniversitemizin bu kutlamalara katkı sağlaması ve halkla iç içe olması kentin valisi olarak beni de son derece mutlu etmiştir. Eğitim öğretim yılının kendimize hocalarımıza öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.
HİZMET SEKTÖRÜNÜN BİNASI
Törenin 2009-2010 eğitim öğretim yılının sadece açılması için yapılmadığını belirten Rektör Çakmak “Bugün sadece bir açılış için bir araya gelmedik. 13 yıl sonra temel atıyoruz, hem de çift temel atıyoruz. Bugün sadece üniversiteye hizmet edecek olan bina alanında yapısal anlamda bir temel değil, ikisi de hizmet sektörünün temeli. Bir tanesi tıp fakültesi hastanesinin, diğeri veteriner fakültesinin temeli. İkisi de Kırıkkale’ye, yöreye, ulusal ve uluslar arası alana hizmet edecek, hizmet sektörünün binaları” ifadelerini kullandı.
HUZURLU BİLİR YUVASI
Üniversitede 17 bin 279 gencin eğitim hayatını sürdüreceğini söyleyen Çakmak “Bu yıl şimdiye kadar ki sayıca en fazla olan kayıt dönemini geçirdik. 5 binin üzerinde kayıtımız var. Toplamda master, doktora ve yüksek lisansı da sayarsak öğrenci sayımız 20 bine yakın oluyor.”şeklinde konuştu. Öğrencilere hitaben konuşan Rektör Prof. Dr. Çakmak “Üniversitemiz sevgi, saygı temelinde bilimi sunmayı, Atatürk ilkelerine bağlı, değerlere sahip çıkan, ülke, millet ve insanlık yararına bilim üreten, toplumsal olaylara duyarlı, çevre ve yaşama saygılı, bilgili, mesleklerinde yetkin bireyler yetiştirmeyi, hedefleyen huzurlu bir bilim yuvasıdır.”
DONANIMLI GENÇLER YETİŞTİRMİŞTİR
“Üst düzey nitelikte bir eğitim öğretim kadrosuna sahip olan üniversitemizin eğitiminden geçerek nitelikli, dinamik, genç bir Cumhuriyet Üniversitesi’nin öğrencisi olmanın sevincini ve gururunu ve de ayrıcalığını burada yaşayacaksınız. Mezun olduktan sonraki yaşantınızda da bunu devam ettireceğinizi söylemek istiyorum. ‘Atatürk’ün izinde en ileriye’ sloganıyla eğitim yaşamına devam eden üniversitemiz laik ve demokratik cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak milli, manevi ve kültürel değerlere bağlı, üstün özellikli bilgi ile donanımlı gençler yetiştirmiştir.Yetiştirmeye de devam edecektir”dedi.
HİNDİ ÜRETME ÇİFTLİĞİ ÜNİVERSİTENİN
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, atılan temellerinin açılışının da hayırlısıyla yapılması temennisinde bulundu. Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, üniversitenin yarım kalan binalarının son yıllarda tamamlandığını dile getirerek “Şimdi bir eksiğimiz vardı. Bugün bu eksikliğin temelleri de atılıyor. Kırıkkale’miz 5 tane yeni hastaneye kavuşacak. Tıp Fakültesi burada, diş hastanesi açıldı, yeni bir tıp fakültesi binasının temeli de tugay içerisine atılacak. Yüksek İhtisas Hastanesi’nin bahçesine 320 yataklı yeni bir hastanenin de temel atma hazırlıkları devam ediyor. Yollarımız çok güzel şekilde tamamlanıyor. Bütün derdimiz öğrencilerimizi ve hocalarımızı Kırıkkale’de misafir etmek. Yollarımızla, hızlı trenimizle Kırıkkale artık Ankara’nın arka bahçesi olacak. Keskin Hindi Üretme Çiftliği de artık veterinerlik fakültesinin. Tabelasını hemen asabilir.”dedi. Veteriner Fakültesi’nin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir kentte yaşadığımızı belirterek, üniversitenin şehre daha fazla katkılar sağlamasını temenni etti.


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli