Anahtar Kelimeler:

OYAK`tan Matematik Yarışması

OYAK`tan Matematik Yarışması

Yarışmanın İlk Aşaması 16 İlde Aynı Anda Yapılacak.

 

Kırıkkale ERBOR işletmesi konferans salonunda düzenlenen toplantıda OYAK Grubu`nun matematiği sevdirmek için düzenlediği 8. Liseler Arası Matematik Yarışması`nın tanıtımı gerçekleştirildi. Yarışmanın ilk aşamasının 14 Kasım’da 16 ilde aynı anda yapılacağı bildirildi.
ERBOR konferans salonunda Genel Müdür Vekili Feramuz Güleryüz ve Ticari İşler Müdürü A.Nejat Özyetiş’in düzenlediği basın toplantısında yarışma ile ilgili bilgi verildi. Güleryüz, 2003 yılında 5 il ve 107 okulda "Hayat Matematiktir" sloganıyla başlayan matematik yarışmanın 16 ile yayıldığını belirterek, yarışmaya olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi.
Son 7 yılda bin 964 okuldan 7 bin 856 öğrencinin katıldığı yarışmaya bu sene 500 okul ve 2 binin üzerinde öğrenci katılacağını kaydeden Güleryüz, “Bu sene yarışmaya Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mardin, Ordu, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Zonguldak`tan katılım olacak. 14 Kasım`da yapılacak birinci aşama sınavına katılan bütün okullara bin 500 lira vereceğiz.” diye konuştu.
Yarışmada Ödül Yağacak
Yarışmada il birincisi olan okulların öğrenci, öğretmen ve müdürlerine birer cumhuriyet altını vereceklerini ifade eden Güleryüz, diğer ödülleri şöyle sıraladı: “Yine il birincisi olan okulların öğrenci öğretmen ve müdürlerine plâket, yarışmaya katılan tüm öğrencilere satranç takımı vereceğiz. Final sınavına katılıp şampiyon olan okulun öğrenci, öğretmen ve müdürüne ise bin lira değerinde bir kese altın vereceğiz. Bunun yanında şampiyon okula 15 bin lira değerinde para ödülü vererek laboratuar yaptıracağız. Şampiyon öğrencilerin ailelerine de bin liralık hediye çeklerimiz var.” Güleryüz, Kırıkkale’deki sınav yerinin Kırıkkale Lisesi olacağını belirtti.


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu