Anahtar Kelimeler:

Sürücü Kursu Sayısı Fazla

Sürücü Kursu Sayısı Fazla

Sürücü Kursları Federasyon Başkanına Göre Kırıkkale`de İdeal Kurs Sayısı 4.

 

Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Musa Ayan, Kırıkkale Sürücü Kursları Derneği üyeleri olan sürücü kursları yöneticileri ile bir araya geldi. Açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Ayan, Kırıkkale’de sürücü kursu sayının nüfusa göre 4 olması gerektiğini söyledi. Kırıkkale’de şu an 11 sürücü kursu faaliyet gösteriyor.
Kırıkkale Sürücü Kursları Derneği Başkanı Hüseyin Zengin’in verdiği öğle yemeğine katılan Federasyon Başkanı Musa Ayan, yeni yasa tasarısı hakkında bilgiler verdi. Yeni sürücü kursları yasa tasarısına göre, nüfusu 50 Bin olan yerleşim yerlerinde 1 tane sürücü kursu olması gerektiğini ifade eden Ayan, Kırıkkale’nin yaklaşık 200 bin nüfusu olduğu için en fazla 4 tane sürücü kursu olması gerektiğini söyledi.
Direksiyon Sınavı 2 Aşamalı Olmalı
Yeni yasa tasarısı içerisinde birçok maddenin değişeceğini ifade eden Ayan, ehliyet almanın zorlaşacağını belirtti. Ayan, “Yeni tasarıya göre direksiyon sınavı iki aşamaları olarak gerçekleşecek. İlk olarak sınav güzergâhında, daha sonra ise akıcı trafikte adaylar direksiyon sınavına tabi tutulacaklar. Ehliyet sınavının Almanya’daki gibi gerçekleştirilmesini istiyoruz” dedi.
Haberkale


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı