Anahtar Kelimeler:

Dünyayı Gezin, Ufkunuz Açılsın

Dünyayı Gezin, Ufkunuz Açılsın

TUSKON Başkanı Rızanur Meral`den Esnafa Tavsiyeler.

 

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Türkiye`nin 2010`da büyük bir atağa geçeceğini belirterek, küçük ve orta boy işletmelere bu fırsatı değerlendirme çağrısında bulundu. Meral, esnaf ve tüccarlara, "Dünyaya açılın. Kendiniz gidemiyorsanız, kardeşinizi, oğlunuzu gönderin." dedi.
Anadolu İş Adamları Derneği`nin (AGİAD) ekonomideki son gelişmeleri ele aldığı toplantı Gök Düğün Salonu`nda yapıldı. Toplantıda küresel ekonomik kriz ve Türkiye`nin durumu ile ilgili değerlendirmeler yapan ve katılımcılara tavsiyelerde bulunan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, "Dünya daralmaya başladı ve işadamlarının oyun bahçeleri bu daralan bahçe olmalı." İfadesini kullandı.
İşadamlarının dünyayı gezdiklerinde ufuklarının genişleyeceğine işaret eden Rızanur Meral, "Siz gidemiyorsanız, kardeşinizi, oğlunuzu ya da akrabalarınızı gönderin. Türkiye bir köprü durumunda bulunuyor. Önceden insanlar Avrupa`ya giderlerdi. Şimdi ise, ticaret merkezi Asya ülkeleri oldu. Türkiye son 7 yılda çok büyük bir şekilde büyüdü. Şimdi dinleniyor. 2010 yılında büyük bir atağa geçecek. Mutlaka bunu değerlendirin." tavsiyesinde bulundu.
Her işadamının ihracat yapar hale gelmesi gerektiğini vurgulayan Meral, "Herkes bu rüyayı görmeli ve ardından da gerçekleştirmelidir. İç pazarda nasıl zorluk çekiliyorsa, dış pazarda da aynı zorluklar yaşanıyor. Önemli olan bu zorlukları başarmaktır. Bunun içinde takip gerekir. Takibi yapan insan her şeyi başarır." şeklinde konuştu.
Ucuz Çin Malı, Miadını Doldurdu
Rızanur Meral, piyasada haksız rekabete yol açan, ucuz ama kalitesiz özelliği ile de tüketiciyi yanıltan Çin mallarının miadının dolduğunu belirtti. TUSKON Başkanı, dünyada Türk mallarının imajının artmaya başladığını, insanların Çin malı almak istemediğini dile getirdi. İç ve dış piyasalarda müşterilerinin "Türk malı yok mu?" diye sorduğunu ifade eden Meral, buna paralel olarak ihracata yönelik büyümenin de hız kazanacağını kaydetti. Meral, dışa açılmak isteyen işletmelerin AGİAD üzerinden kendilerine ulaşabileceklerini belirterek sözlerini tamamladı.
Toplantıda kürsüye çıkan isimlerden AGİAD Başkanı Musa Aksoy, amaçlarının Kırıkkaleli iş adamlarını dünya ticareti ile tanıştırmak olduğunu ifade ederek, "Kırıkkale`nin ekonominse katkı sağlamak demek, Türkiye`nin ekonomisi kalkınması demektir." diye konuştu. AKP Kırıkkaale Milletvekili Turan Kıratlı, “TUSKON sayesinde her ülkede dostlarımız oldu. Bize bu fırsatı sunanlara teşekkür ediyorum.” dedi. AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak da işadamlarına yollarının açık olması temennisinde bulundu. İşadamlarının ilgi gösterdiği toplantıya ayrıca Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcıları Ali Danış, Halil Danacı katıldı. Konuşmaların ardından başarılı firmalara plaket verildi.
Haberkale


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı