Anahtar Kelimeler:

17 Kişi de Daha Domuz Gribi

17 Kişi de Daha Domuz Gribi

Kırıkkale`de Toplam Domuz Gribi Vakası 20 Oldu.

 

Kırıkkale`de H1N1 virüsü bulunduğu şüphesiyle Ankara`daki Refik Saydam Hıfzıssıha Enstitüsü’ne gönderilen 37 örnekten 17`si pozitif çıktı.

Domuz gribi korkusuyla vatandaşlar Kırıkkale`deki hastanelere akın etmeye başladı. Son iki hafta içerisinde Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde alınan 15 örnekten 10`unun bugün gelen sonuçlar ışığında pozitif çıktığı, yine Kırıkkale`de Yüksek İhtisas Hastanesi’ne tedavi için gelen 15 hastadan alınan örneklerin bugün sonuçlarının gelmesi ile birlikte 5 kişinin örneğinin pozitif olduğu ve son olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 7 kişiden alınan örneğin 2`sinin pozitif gelmesi ile birlikte Kırıkkale`de domuz gribi vakası sayısının ilk domuz gribi vakaları ile birlikte 20 olduğu açıklandı.

Karantina Yerleri Belirlendi

Ayrıca domuz gribi vakasının Kırıkkale`de artmasının ardından Sağlık il müdürü Ergül Demiral, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi erişkinler için karantina merkezi, küçük çocuklar için ise Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesi`nin karantina merkezine dönüştürüldüğünü söyledi.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli