Anahtar Kelimeler:

Atatürk`ü Andık

Atatürk`ü Andık

Ulu Önder Ölümünün 71.Yılında Anıldı.

 

Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de saat 09.05’te hayat durdu, Türk milleti kendisine bağımsızlığını geri veren büyük önderi Atatürk’ü rahmet, saygı, minnet ve özlemle andı.
Kırıkkale’de törenler Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Törene başta Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Murat Çakmak olmak üzere çok sayıda bürokrat, siyasi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmayan Kırıkkale milletvekilleri, Ata’yı anmaya da gelmedi.
Hayat Durdu
Saat 09.05’te çalınan sirenlerle birlikte 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu dakikada tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de hayat durdu. Saygı duruşunun ardından İstikal Marşı hep bir ağızdan okundu ve Kültür Merkezi’ndeki törenlere geçildi.
Güner: Şükranla Anıyoruz
Kültür Merkezi’ndeki anma töreninde bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Türk milletinin ulu önder Atatürk’ü 71 yıldır aynı özlem ve minnetle andığını belirtti. Güner, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır diyen Ulu Önder, Büyük Devlet Adamı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atamızı, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bugün Edirne’den Kars’a; Samsun’dan Hatay’a aynı inanç ve duygularla Türk milleti Atasına olan saygısını sunmakta; Onu aradan geçen 71 yıla rağmen sevgiyle bağrına basmakta; fikirleri etrafında adeta bir kez daha kenetlenmektedir. Bir Cumhuriyet şehri olan ilimizde de aynı hassasiyetler yaşanılmakta, Cumhuriyetin kazandırdığı edinimlere daha sıkı sarılarak gösterdiği çağdaşhedefe doğru yürünmektedir” diye konuştu.
Haberkale


  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı