Anahtar Kelimeler:

İş Yaşamında Psikolojik Şiddeti

İş Yaşamında Psikolojik Şiddeti

Psikolojik Şiddet Konulu Konferans Verildi.

 

Kırıkkale Valiliği, Ticaret Odası ve Milli Prodüktivite Merkezi’nin (MPM) ortaklaşa yürüttüğü, Kırıkkale’de verimliliği artırma projesi kapsamında, MPM Uzmanı İpek İmirlioğlu tarafından iş yaşamında psikolojik şiddet (Mobbing) konulu konferans verildi.
Esnaf Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansa çok sayıda kişi katıldı. Mobbing hakkında konferans veren İmirlioğlu, “İş yerinde psikolojik şiddet. Mobbing sendromu, haksız suçlamalar, küçük düşürmeler, genel tacizler, duygusal eziyetler veya terör uygulamak yoluyla bir kişi iş yerinden dışlamayı amaçlayan kötü niyetli bir eylemdir. Hayatın her alanında, duygusal saldırı veya psikolojik yıldırmaya karşı direnmek zorundayız”
Psikolojik Baskı
Açıklamalarına devam eden İmirlioğlu, “Toplantıda söz hakkı vermeyen, tersleyen, adam yerine koymayanları, dilinizi, inanışınızı, yakın çevrelerinizi, tercihlerinizi, kıyafetlerinizi, yürüyüşünüzü alay konusu yapanlara karşı direnmelisiniz. Psikolojik baskı ve zorbalıkla insanların çalışma haklarını ellerinden alanlara, yıldırma politikalarına, tayin istemelere dayatmalarına, işten atma veya istifaya zorlayanlara hep birlikte dur diyeceğiz. Çünkü yapılan şey bir mobbingdir, bir suçtur” dedi.
Haberkale


  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı