Anahtar Kelimeler:

Sağlık Rezaleti

Sağlık Rezaleti

Öldü Diye Morga Koyulan Kadının Yaşadığı Anlaşıldı.

 

Kırıkkale’de sağlık rezaleti! Evinde rahatsızlanan 55 yaşındaki Nurcan Yayla için çağırılan 112 ambulansı aldığı hastayı öldü diye Kırıkkale Devlet Hastanesi’nin morguna götürdü. Doktor incelemesi yapılmadan morga koyulan hastanın daha sonra incelemesini yapan doktor, hastanın yaşadığını tespit etti. Apar topar Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne gönderilen talihsiz kadın burada hayatını kaybetti.
Kırıkkale’de cinayet gibi bir sağlık rezaleti yaşandı. Ailesinin ifadesine göre Sanayi Mahallesi`ndeki evinde rahatsızlanan 55 yaşındaki Nurcan Yayla için 112 Acil Servisi’nden ambulans istendi. Eve gelen acil ambulansındaki görevliler, hastanın öldüğünü ‘tespit ederek’ Yayla’yı Kırıkkale Devlet Hastanesi morguna götürdüler. Hastaneye girişinde doktor incelemesi yapılmadan morga kaldırılan Yayla için hastanedeki görevli doktor, gelen hastayı incelemek istedi. Skandal da doktorun incelemesinde ortaya çıktı. Morgdaki Nurcan Yayla’nın ölüp ölmediğini tespit etmeye gelen doktor, Yayla’nın nabzının attığını ve hayatta olduğunu tespit etti.
İhtisas’ta Can Verdi
Morgdaki kişinin yaşadığını tespit eden doktor, hastayı hemen makineye bağlattı ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne sevk etti. Ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi’ne getirilen talihsiz kadın, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Suç Duyurusunda Bulunacaklar
Sağlık skandalına kurban giden Nurcan Yayla’nın yakınları, olay yerine gelen ambulanstaki görevlilerin ihmalkâr davranışlarıyla hastalarının ölümüne sebebiyet verdikleri gerekçesiyle haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.
Haberkale


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı