Anahtar Kelimeler:

Gelecek 5 Yıl Ele Alındı

Gelecek 5 Yıl Ele Alındı

Özel İdarenin 5 Yıllık Projeleri Ele Alındı.

 

İl Genel Meclisi Kasım Ayı 12 bileşimini yaptı. Cumartesi günü 2 oturum halinde gerçekleşen toplantıda İl Özel İdaresinin stratejik planı ve performans planı gündeme getirildi. Toplantıda Özel İdarenin 5 yıllık projeleri ele alındı.
İl Özel İdaresi stratejik planı, İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından henüz oylanmadığı için performans planı görüşülmesi sonraki toplantılara kaldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Kaymaz, 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Kırıkkale ilçe, köy ve kasabalarına yapmayı planladıkları çalışmalar anlattı.
Hangi Çalışmalar Yapılacak?
Kaymaz, genel olarak şunları söyledi. “5 yıllık süre zarfı içerisinde toplam 210 kilometre 2. kat asfalt atmayı, 304 kilometre 1. kat asfalt atmayı, 10 adet içme suyu tesisi kurmayı, 22 adet kanalizasyon sistemi açmayı, 20 adet köy için trafik levhası dikmeyi ve 6 adet sulama kanalı açmayı planlıyoruz” dedi. İl Genel Meclisi tarafından bu proje oylanmadığı için bir sonraki toplantıya kaldı. Bu nedenle performans maddesi de görüşülemedi.
Bu arada toplantı sırasında söz alan Demokrat Parti İl Genel Meclis üyesi Av. Ali Türker, kaynaklara göre stratejik planların hazırlanması gerektiğini ifade etti. Bütçenin gelir kaleminin artırılmasını söyleyen Türker, kanunlara göre Özel İdare’nin 88 kişi çalıştırması gerekirken, 296 personelin çalıştırılmasına karşı geldi. Türker, boşta kalan işçilerin diğer alanlarda çalıştırılmasını istedi. Buna yönelik cevap veren İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, hiçbir personelin boşta kalmadığını hepsinin çalıştığını söyledi. Aydın “Özel İdareye güvenin. Bizim kurum teknik bir kurum. Bizim elemanlarımız işlerini çok iyi bilen kişilerden oluşuyor” dedi.
Haberkale


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli