Anahtar Kelimeler:

Basına Kapalı Açılım Konuştular

Basına Kapalı Açılım Konuştular

Başbakan Türkiye`ye Anlatın Dedi, Onlar Basına Kapalı Konuştu.

 

Haberkale - Özel Haber
AKP idarecilerinin demokratik açılım paketi hakkındaki görüşlerini halka anlatmak amacıyla düzenlenen AKP Kırıkkale İl Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı parti yöneticileri il başkanı ve milletvekillerinin konuşmalarının ardından basına kapalı olarak vatandaşlara anlatıldı. Olay karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen gazeteciler ise, toplantının amacı açılımı vatandaşlara anlatmak fakat bunu kamuoyuna duyuracak basın içeri alınmıyor” diyerek tepkilerini gösterdiler.
Kırıkkale İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen AKP Kırıkkale İl Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısına AKP Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AKP Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yaptığı konuşmada Kırıkkale’de yaptıkları çalışmalara değinen Milletvekili Turan Kıratlı, “Bundan sonra yaptığımız çalışmaları halkımızla daha sık paylaşacağız. Nur Camii için bütçeden 2 trilyon ödenek istedik. Kırıkkale Üniversitesi’nin teknopark ile ilgili çalışması icra kurulundan geçti. Kırıkkale’miz 5 yeni hastaneye kavuşacak. Hızlı terin için ihale süreci tamamlandı. Gerek eğitimde gerek sağlıkta gerekse diğer alanlarda Kırıkkale’miz de önemli gelişmeler yaşandı” şeklinde konuştu. 
Korkmaz: Geleceğimiz Daha Aydınlık Olacak
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise “Türkiye’de çok anlamlı konuların konuşulduğu bir süreçten geçiyoruz. AKP, 2001’den bu yana ortaya koyduğu anlayış ile yeni bir soluk kazandırdı. Biz de bu anlayışı en iyi şekilde yansıtmak için buradayız. Toplumda var olan bir problemin tarihine inerek problemi kökünden çözmeye çalışıyoruz. Demokratik açılım ile ilgili düşüncelerimizi insanlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Bu hepimizin yapması gereken bir görevdir. ‘Dedesinin yediği koruk torununun karnını ağrıtırmış’ sözünde ifade edildiği gibi biz bugün koruk yeyip torunumuzun karnını ağrıtmayacağız. Ayrım yapmadan herkesi kucaklayan bir konumda olursak geleceğimiz daha aydınlık olur” dedi.  
Aksal, Parti Üyelerine Bilgi Verdi
Terör belasının 100 yıllık bir geçmişi olduğunu söyleyen AKP Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal, “Atatürk’ten sonra bu milletin başına bela edilen bir takım sorunlar oldu. Bazı dış güçler kendi amaçlarına ulaşmak için milletin ve devletin arasını açmayı hedeflediler. Atatürk’ten sonraki yönetimler ülkeyi iyi idare edemediler. Atatürk’ten sonra ülkeyi en iyi idare eden AKP hükümeti kangren haline gelmiş sorunları çözmek için kolları sıvadı ve çalışmalarına başladı. Biz millet olarak parmakları teker teker kırılmış bir el olmaktan çıkıyoruz. Önümüze çıkarılan bir takım engelleri aşmak için çalışmalar yapıyoruz. İşte Demokratik Açılım Paketi ile eskiden beri var olan ve kangren haline gelmiş olan yaraları iyileştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Toplantının Basına Kapalı Olması Şaşırttı
Konuşmaların ardından AKP Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Demokratik Açılım hakkında parti üyeleri ve vatandaşlara bilgi verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekillerine görev yükleyerek demokratik açılımın Türkiye’nin her noktasında anlatılmasını istemesinden sonra Kırıkkale’de gerçekleştirilen toplantıda, demokratik açılımın anlatılacağı bölümün basına kapalı gerçekleştirilmesi ve basının dışarı çıkarılmasına anlam verilemedi.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli