Anahtar Kelimeler:

25 Kasım Grevine Büyük Destek

25 Kasım Grevine Büyük Destek

Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilerden de Destek Geldi.

 

25 Kasım`da Kesk ve Kamu Sen`in yapacağı bir günlük iş bırakma eylemine Kırıkkale`de bulunan demokratik kitle örgütleri ve bazı siyasi partiler desteklerini deklare etmek için Petrol-İş Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenlediler.
25 Kasım’da yapılacak olan 1 günlük iş bırakma eylemine destek verdiklerini ifade eden Petrol İş Şube Başkanı Recep Sefer, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, Çelik İş Şube Başkanı Mesut Saluk Hizmet İş Şube Başkanı Adem Cevizcioğlu, İşçi Emekliler Derneği Şube Başkanı Basri Keskin, DİSK Emekli Sen İl Temsilcisi Yaşar Saray, Alevi Kültür Derneği Başkanı Adem Şahin, ADD Şube Başkanı Murat Çakırca, Yol İş Temsilcisi Ali Tuncel, CHP İl Başkanı Aliye Gündüz, MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, DSP İl Başkanı Günseli Çelikbaş, Demokrat Parti İl Başkanı Adem Tonga, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun adına basın açıklamasını kamuoyuna duyuran İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Basri Keskin “Bilindiği gibi kamu çalışanları, 1990 yılında sendikalarını kurdular. Uzun ve yoğun bir mücadele sonucu sendikalarını kabul ettirdiler. Sendikalarını Anayasa`ya yazdırıp, yasasını çıkarttırdılar. Ancak tüm mücadelelerine rağmen çıkan yasa, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı içermediği için, kamu çalışanları bugüne kadar toplu sözleşme haklarını kullanamadılar”
Hükümeti Kınıyoruz
“Hükümetle yapılan toplu görüşmelerde son sözü bakanlar kurulu söylüyor, yine hükümetin istediği oluyordu. Anayasamızın 90. maddesinin son fıkrası; usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası sözleşmelerle kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda uluslararası antlaşma hükümlerinin esas alınacağını belirtir. İLO`nun 87, 98 ve 151 sayılı sözleşmelerine göre kamu çalışanlarının Toplu Sözleşme ve Grev hakkı vardır. İLO`nun bu sözleşmeleri TBMM`de usulüne uygun olarak imzalanıp yürürlüğe girdiği için; kamu çalışanlarının Anayasamızın 90. maddesine göre toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı vardır. Ayrıca kamu çalışanlarının toplu iş sözleşmesi ve grev hakkının olduğuna dair, çok sayıda ulusal ve uluslararası yargı kararı da vardır.AKP Hükümeti, Anayasa hükmü ve yargı kararlarına rağmen, sonucu baştan belli olan, adına "Toplu Görüşme" denen tek yanlı uygulamada ısrar etmekte, kamu çalışanlarının Toplu Sözleşme hakkını uygulamamaktadır. Hükümetin bu hukuk tanımaz tutumunu şiddetle kınıyoruz”
TİS Yoksa Grev Var
“Kamu çalışanları, toplu sözleşme ve grev haklarını kullanır kılmak için, "TİS yoksa GREV var!" sürecini başlattılar. Bu süreç, 25 Kasım`da ülke genelinde hizmet üretiminden gelen güçlerini kullanmayla devam edecektir.Bizler siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, sendikalar, odalar, tüzel ve gerçek kişiler olarak; Kamu Çalışanlarının Anayasal hakları olan Toplu Sözleşme ve Grev haklarının önündeki engellerin kaldırılması ve yüzde 2,5 + yüzde 2,5`luk sefalet ücretine karşı, insanca yaşayacak bir ücret için; 25 Kasım`da ülke genelinde yapacakları bir günlük "Uyarı Grevi”ni haklı ve hukuksal buluyoruz. Bu haklı, onurlu, meşru ve hukuksal mücadelelerinin başarılı olması için yürekten destekliyoruz. Yanlarında olduğumuzu belirtiyor ve tüm Kırıkkale halkını da destek olmaya ve 25 Kasım Çarşamba günü saat 11.00`da Cumhuriyet Meydanı`nda buluşmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı