Anahtar Kelimeler:

Bu Morg, Yaşayanı Haber Veriyor

Bu Morg, Yaşayanı Haber Veriyor

Yaşayan Hastanın Morga Konulmasının Önüne Geçiliyor.

 

“Haydarpaşa Numune Hastanesi`nde öldü sanılıp morga konan bebek yıkanırken canlandı.”, “Kırıkkale Devlet Hastanesi`nde bir kadının ölmeden morga konulduğu iddia edildi.”, “Trafik kazasında öldü sanılıp morga kondu, kendi çabasıyla çıktı.” gibi haberlerin bir daha yaşanmaması için ilginç bir sistem geliştirildi.
Özel bir şirket, öldüğü sanılan ancak yaşam belirtileri olan insanlar morga konduğunda haber veren sistemi, Türkiye`deki hastanelerin yüzde 75`ine kurdu. Sistem, cenaze kabini içerisindeki hayat belirtilerini algılayarak, görsel ve işitsel olarak görevli personelleri uyarıyor. Sağlık çalışanları da anında müdahale edip bir insanın ölmeden mezara konulmasının önüne geçiyor.
Böyle bir sistemin gerekliliği en son Kırıkkale Devlet Hastanesi`nde yaşanan Nuriye Yayla vakasında da ortaya çıkmıştı. Nuriye Yayla isimli hasta, öldü sanılarak hastanenin morguna koyulmuş; ancak ölüm raporu vermeye gelen doktor, incelediği hastada yaşam belirtileri görünce hasta apar topar Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi`ne kaldırılmıştı. Talihsiz kadın, burada hayatını kaybetmişti.
Haberkale
 


  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli