Anahtar Kelimeler:

Grev Hakkımız Var Paneli

Grev Hakkımız Var Paneli

KESK Sözcüsü Yüksel Doğan, Vatandaşları Panele Davet Etti.

 

KESK Kırıkkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Doğan “Anayasaya göre kamu emekçilerinin toplu sözleşme ve grev hakkı vardır.” konulu panelin Kültür Merkezi salonunda bugün 14.00 – 15.30 saatleri arasında yapılacağını belirtti. Doğan, panele tüm Kırıkkale halkının davetli olduğunu dile getirdi.
Kamuoyunun yıllardır kamu emekçilerinin Toplu İş Sözleşmesi ve Grev haklarının olmadığı konusunda yanıltıldığını belirten Doğan “Anayasamızın 90. maddesi uyarınca iç hukukun bir parçası haline getirilen uluslar arası sözleşme hükümleriyle kamu emekçilerine Toplu İş Sözleşmesi ve Grev hakkı tanınmıştır.”şeklinde konuştu.
Kamu emekçilerinin 25 Kasım 2009 Çarşamba günü yapacakları bir günlük uyarı grevi sürecine girilen bu günlerde KESK Kırıkkale Şubeler Platformu olarak kamu emekçilerini bilgilendirmek, amacıyla “Anayasaya Göre Kamu Emekçilerini Toplu Sözleşme Ve Grev Hakkı Vardır” konulu bir panel düzenlediklerini kaydeden Doğan şöyle devam etti “Hukukçu, Milletvekili, Devlet Eski Bakanı H.Tayfun İçli ile Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Aziz Çelik’in katılacakları panel Kültür Merkezi Salonunda yapılacak.”
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu