Anahtar Kelimeler:

Mahalleli Asfalt Duasına Çıktı

Mahalleli Asfalt Duasına Çıktı

Sandıkta Oy Verdikleri Korkmaz`dan Hizmet Alamayınca Çareyi Duada Buldular.

 

29 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin adayı Veli Korkmaz’ın sandıklardan birinci çıktığı Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlar, toz ve çamurdan kurtulmak için asfalt duasına çıktı. Belediyeye defalarca çağrıda bulunmalarına rağmen seçimlerin öncesine kadar devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarının seçimden sonra tamamen durduğunu söyleyen mahalle sakinleri, çamurlu yollarda eziyet çektiklerini ifade ederek mahallelerine asfalt yol gelmesi için Allah’a dua ettiler.
Bahçelievler Muhtarlığı önünde toplanan mahalle sakinleri, Yeşilöz Caddesine kadar yürüdü. Yeşilöz Caddesi`nde yolların yapılması için dua eden mahalle sakinlerinden Şakir Erdoğan, bir an önce asfalta kavuşmak istediklerini belirtti. Mahalle Muhtarı Haydar Altuntaş ise “Cadde ve sokaklarımız çamur deryası. Mahalle halkımız yazın tozdan kışın ise çamurdan kurtulamıyor. Bir de bunlar yetmezmiş gibi Devlet Demiryolları’nın tel örgüleri yollarımızı iyice kapattı. Veli Korkmaz, mahallemize üç adet üst geçit sözü vermişti, bu sözlerin hiç biri yerine getirilmedi” diye konuştu.
Köyde mi Yaşıyorsunuz Diye Dalga Geçiyorlar
Aylardır Kırıkkale Belediyesi`nden yollarının yapılmasını talep ettiklerini dile getiren mahalle sakinlerinden Sevgi Geleş, “Yollarımız çamurdan geçilmiyor. Geçtiğimiz günlerde yolda taşa takıldım ayağımı kırdım. Belediye Başkanımız bizlerden oy istemesini biliyor. Veli Korkmaz’ı, Bahçelievler Mahallesi olarak biz seçtik. Şimdi neden yollarımız yapılmıyor? Günlük ayakkabı yıkamak zorunda kalıyoruz. Çocuklarımızı okula almıyorlar ayakları çamurlu diye. Perişan bir haldeyiz. Çarşıya gittiğimiz zaman herkes köyden geldiğimizi zannediyor. Herkes bizimle dalga geçiyor. Sizler köyde mi yaşıyorsunuz diye. Bizler Belediyeden yolların yapılmasını istiyoruz. Bu işe bir an önce çare bulunması gerekiyor” diye konuştu.
Veli Korkmaz, Bahçelievler’de Birinci Çıkmıştı
29 Mart mahalli seçimleri öncesi Bahçelievler Mahallesi sıkça çamurlu yollarıyla gündeme gelmiş, kamuoyundaki genel kanaate göre AKP adayı Veli Korkmaz’ın Bahçelievler, Yuva ve Selim Özer gibi hizmet almayan mahallelerde sandığa gömüleceği tahminleri yapılmıştı. Seçim gecesi zaferini ilan eden Korkmaz’ın sandık durumlarına göre bu mahallelerden yüksek oy alması herkesi şaşırtmıştı.
Haberkale


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu