Anahtar Kelimeler:

Korkmaz`ı İstifaya Davet Ettiler

Korkmaz`ı İstifaya Davet Ettiler

800 Belediye İşçisi 1 Adet Koç Kurban Etti ve Belediyeye Siyah Çelenk Bıraktı.

 

Uzun süredir Kırıkkale Belediyesi’nden maaşlarını ve primlerini alamayan belediye işçileri ve Hizmet-İş Sendikası eylem yaptı. Eyleme belediye işçileri, Hizmet-İş Sendikası yöneticileri, işçilerin eşleri ve çocukları katıldı. Sendika önünde kurban kesimi ile başlayan eylem, belediyeye doğru yürüme ve belediyenin önüne siyah çelenk bırakılması ile son buldu. İşçiler, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz`ı istifaya davet ederken, eylemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleriyle Veli Korkmaz’ın eleştirilmesi dikkat çekti.

Eylemin başında basın toplantısı yapan Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Harun Aslan verilen sözlerin tutulmadığını belirterek “Hizmet-İş sendikası üyeleri ve Kırıkkale Belediyesi işçileri olarak geçtiğimiz Perşembe günü yapmış olduğumuz basın açıklamasında belediye işçilerinin maaş alamadıklarını belirtmiştik. Ancak dün itibari ile küçük bir miktar ödeme yapılmıştır. Bu ödeme ise bir maaş bile etmiyor. Yeni kadrolu arkadaşlarımızın 8,5 maaş, eski kadrolu arkadaşlarımızın ise 5,5 maaşları verilen sözlere rağmen halen ödenmemiştir” dedi.

Belediye Kimseyi Umursamıyor
Belediye`nin işçisini umursamadığını bilerten Aslan, “Belediye yönetimi hangi ayın, hangi yılın parasını ödüyor, kimse bilmiyor. İşçi arkadaşlarımızın kafası iyice karışmış durumdadır. Belediye yönetiminin bunca olaylara karşın çözüm üretme gibi düşünceleri bulunmamakta olup sendikayı, işçiyi ve kamuoyunu umursamaz bir tavır içinde bulunmaktadırlar. Kırıkkale Belediyesi işçileri, söz konusu önceki açıklamamızda ifade ettiğimiz kurban eylemini yapacağız. İşçilerin hiçbiri bu bayram kurban kesemeyecek” diye konuştu.

Manevi Sıkıntılar da Başladı
Kurban Bayramına bir hafta kaldığını ve işçilerin maaşlarını alamadıkları için kurban kesemeyeceklerini ifade eden Aslan, “Malum Kurban Bayramına bir hafta kalmıştır. Ücret ve diğer haklarını alamayan 800 civarında belediye işçisi, yaklaşan Kurban Bayramı’nda kurban kesemeyeceklerdir. Kırıkkale Belediyesi yönetimi, ücretlerimizi vermemekle, bizleri sadece maddi sıkıntılar ile baş başa bırakmayıp, büyük sosyal boyutlu olan manevi sıkıntılarla da karşı karşıya bırakmıştır. Buradaki bütün işçiler sadece emeğinin karşılığını almak istiyorlar” dedi.

800 İşçi 1 Kurban Kesti
Burada kesilen kurbanın derin anlamı olduğunu söyleyen Aslan, “Bizler, ücret ve haklarımızı alamamaktan dolayı kurban kesemediğimiz için sembolik olarak 800 kişi adına koç kurban ediyoruz. Bildiğiniz gibi inancımıza göre bir küçükbaş hayvanı ancak bir kişi kesebilir. Biz ise 800 işçi olarak kestiğimiz bu kurbanın ‘Derin Anlamını’ eylemimizle ortaya koyuyor ve bu dramatik durumu bize reva gören Belediye Yönetimini kınıyoruz. Koçu, kurban ediyoruz. Belediye Başkanını bu kurbanın anlamını kavramaya davet ediyoruz” dedi.

Umresi Kabul Olmaz
Eyleme katılan belediye işçilerinin eşleri ise, “Başkan geçen aylarda umreye gitti. Bizlerin parasını vermeyerek umreye giden birinin umre görevi kabul olmaz. İnsanlara borçlu olan birinin hac ve umre görevi yerine gelmez. Başkan elini vicdanına koysun. Bizlerin haklarını versin. Eğer haklarımızı vermeyecekse, bizim hakkımız haram olsun. Belediye işçisi eşi olarak çok zor durumdayız. Eşlerimiz maaşlarını alamıyor. Geçimizi sağlayamıyoruz, çok zor durumdayız" dediler.
Başbakan’ın Sözüyle Vurdular
800 işçinin 1 adet kurbanlık koçu kurban etmesinin ardından Kırıkkale Belediyesi binası önüne yüründü. Belediye önünde Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz istifaya davet edilerek bina girişine siyah çelenk koyuldu. Eyleme katılan işçilerin ellerindeki dövizler de ilgi çekiciydi. Eylemde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İtalya’nın Roma kentinde sarf ettiği “komşusu açken tok yatan bizden değildir” sözünün yazıldığı dövizle, “işçisi açken umreye giden Belediye Başkanı Veli Korkmaz bizden değildir” dövizi yan yana durdu.


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı