Anahtar Kelimeler:

İşçiye Tehdit Gibi Açıklama

İşçiye Tehdit Gibi Açıklama

Kırıkkale Belediyesi, 20-30 Ay Maaş Vermeyen Belediyeler Var Diyerek İşçiyi Adeta Tehdit Etti.

 

Dün işçilerinin kurbanlı, siyah çelenkli eylemiyle karşılaşan Kırıkkale Belediyesi’nden bugün işçi maaşlarıyla ilgili ilginç bir açıklama geldi. Yeni kadrolu işçilere 8,5 ay, eski kadrolu işçilere 5,5 ay maaş borcu olan Kırıkkale Belediyesi, adeta ölümü gösterip sıtmaya razı etme niyetinde. Belediye açıklamasında işçiyi tehdit eder gibi bir üslupla, Türkiye’de birçok belediyede işçilerin 20-30 aylık maaşlarının ödenmediği ifade edildi.
Hizmet-İş Sendikası’na bağlı yaklaşık 800 işçinin dün Kırıkkale Belediyesi’nden aylardır maaş alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları eylem kentte büyük ses getirdi. İşçilerin eyleminden sonra Kırıkkale’de günün konusu belediye işçilerinin maaş alacağı olurken, Kırıkkale Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Pazar günü demeden apar topar bir açıklama yaptı.
İşçi Sayımız Fazla
Kırıkkale Belediyesi’nin mevcut işçi sayısının 2 milyon nüfuslu bir şehre yetecek kadar olduğu ifade edilen açıklamada, buna rağmen Belediye yönetiminin işçi çıkartma yoluna gitmeyerek oluşabilecek mağduriyetleri önlemeye çalıştığı öne sürüldü. İller Bankası’ndan Kırıkkale Belediyesi’ne ödeneklerin tam olarak geldiği dönemlerde işçi maaşlarının kesintisiz olarak ödendiği kaydedildi.
Akıl Almaz Savunma
Kırıkkale Belediyesi açıklamasında öyle bir ifade vardı ki, akıllara işçiye ölüm gösterilip sıtmaya razı ediliyor düşüncesi geldi. Açıklamanın o kısmında, Kırıkkale Belediyesi işçilerine hâlinize şükredin der gibi, Türkiye’de birçok belediyenin çalışanına 20-30 aylık maaş borcu olduğu kaydedildi. Öte yandan yine aynı açıklamada belediye işçilerinin maaşlarının mahkeme kararıyla 580 TL’den 1300 TL’ye çıkartılması Kırıkkale Belediyesi’ne yontuldu ve “… geçici olarak çalışan 513 işçimize kadro verilmiştir. Maaşlarının ortalama 580 TL’den 1300 TL çıkarılması gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı