Anahtar Kelimeler:

Eğitim Camiası, Yemekte Buluştu

Eğitim Camiası, Yemekte Buluştu

80 Yaşındaki Emekli Öğretmen, Herkesi Duygulandırdı.

 

Kırıkkale’de Öğretmenler Günü kutlamaları dün akşam Kırıkkale Öğretmen Evi’nde verilen bir yemekle sona erdi. Yemekte konuşan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, “zor bir görev ifa eden tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” dedi.
Kırıkkale Öğretmen Evi’nde verilen yemeğe başta Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve eşi, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, il müdürleri ve Belediye Başkan yardımcılarının yanı sıra Kırıkkale’deki okulların müdürleriyle çok sayıda öğretmen katıldı. Yemekte açılış konuşması yapan Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, geleneksel hale gelen yemeğin verilmesine katkı sağlayan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a teşekkür etti.
Korkmaz: İnsanın Gelişmesindeki 5 Faktörden Biri
Peker’den sonra kürsüye gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise öğretmenlere, bu anlamlı günde aranızda bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyor ve hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum dedi. Kokrmaz, sosyal bilimcilerin insanın gelişmesinde 5 faktör saydıklarını ve bu 5 faktörden birisinin de eğitim aldığı camia olduğunu belirterek, bu bağlamda geleceğin şekillenmesinde önemli bir rolü olan öğretmenlerimizin çok zor ve kutsal bir görev ifa ettiklerine işaret etti.
Milletin Kaderi Sizinle Şekilleniyor
Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, milletin kaderinin iyi yetişmiş insanlarla değiştiğine ve bu insanları da öğretmenlerin yetiştirdiğine dikkat çekerek, öğretmenlerin çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini kaydetti. Güner sözlerine şöyle devam etti: “İrfan ordusu olarak ülkenin en güçlü ordusu sizlersiniz. Büyük önderin de ifade ettiği gibi asıl zaferler irfan ordusuyla kazanılan zaferlerdir. Gerek bizlerin, sizlerin yetişmesinde emek sarfetmiş ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi yad ediyor; hasta olanlara acil şifalar diliyor, emekli olanlara hayırlı ve huzurlu ömürler diliyor, bu kentte çalışan saygıdeğer öğretmenlerimize de şükranlarımızı ifade ediyor, günlerini kutluyorum.”
80 Yaşındaki Emekli Öğretmen Duygulandırdı
Konuşmaların ardından kürsüye 80 yaşındaki emekli öğretmen Leman Ardil çıktı. Bir öğrencinin öğretmenine yazdığı bir şiiri ve ardından Türk Kadını isimli şiiri okuyan Ardil, salondakilerden büyük alkış aldı. Üzerinde büyük önder Atatürk’ün posterinin bulunduğu bir tişört giyen Ardil, genç öğretmenlere Ata’nın izinden ayrılmamalarını öğütledi. Öğretmenler evinde gerçekleştirilen yemekli program, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi müzik grubunun verdiği mini konserle sona erdi.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu