Anahtar Kelimeler:

Geleceğin Mimarları

Geleceğin Mimarları

Öğretmenler Günü, Törenlerle Kutlandı.

 

24 Kasım öğretmenler günü Tüm Yurtta olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk anıtına öğretmenler tarafından çelenk koyma merasimiyle başlayan kutlamalar, İl Kültür Merkezi’nde devam etti.
Törende istiklal marşı ve saygı duruşundan sonra öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Daha sonra emekli olan öğretmenlere plaket verildi. İl Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Hakan Yusuf Güner başta olmak üzere, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Meteni Arıtı, Kırıkkale Merkez Komutanı Ord.Alb. Sadık Şaşmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale Öztürk ve çok sayıda öğretmen katıldı.
Yarınlarımızı Şekillendireceksiniz
24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayan Vali Hakan Yusuf Güner, “Öğretmenler günü geleneksel olarak ülkemizde 81 yıldır kutlanmaktadır. Baş öğretmenizi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün ebediye göç eden öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz. Öğretmenlerimizin çocuklara verdiği eğitim öğretim yarınlarımızı şekillendirecektir. Yeni nesil öğretmenlerimizin eseri olacaktır. Öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutluyorum” diye konuştu.
Günümüz Kutlu Olsun

Mehmet Peker yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yaşlı, genç, çocuk, kadın herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilen Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım gününe ulaşmanın derin hazzı ve sevinci içerisindeyiz. Öğretmenler Günü öncelikle öğretmenlerimize, emekli öğretmenlerimize, öğretmenlerimizin de öğretmenlerine, ailelerine, anne ve babalarına, çocuk ve gençlerimize milletimiz ve devletimiz için hayırlı ve uğurlu olsun.”



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli