Anahtar Kelimeler:

Kamu Çalışanlarından Eylem

Kamu Çalışanlarından Eylem

Kamu Çalışanları, Tüm Yurtta Olduğu Gibi Kırıkkale`de de İş Bıraktılar.

 

Türkiye Kamu-Sen ile Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyesi memurların bir günlük iş bırakma eylemi Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda saat 11.00’de gerçekleştirildi.
Yaklaşık 200 kamu çalışanı, sivil toplum örgütü ve muhalefet partilerinin temsilcilerinin katıldığı eylemde Kırıkkale’deki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri birer konuşma yaptı. İşçi ve memur sendikaları temsilcileri konuşmalarında kamu çalışanlarından demokratik haklarına sahip çıkmalarını istedi.
Hükümet Verdiği Sözleri Tutmadı
Türkiye Kamu-Sen temsilcisi Yücel Karabacak ise yaptığı konuşmada eylemlerinin haklılığına işaret ederek şunları söyledi: “Milletimiz, memurlarımıza tanınacak toplu sözleşme ve grev hakkının, memurlarımızın alım gücünün artırılmasının ekonomik hayatın her kesimine olumlu katkı yapacağının farkındadır. Yalnızca siyasi irade bu gerçeğin farkına varamamıştır. Siyasi irade verdiği sözleri tutmamış, attığı imzaların arkasında duramamıştır. İktidarda olduğu dönem boyunca kamu görevlilerinin kazanılmış haklarını geriletmek, yeni haklar vermemek için mücadele etmişlerdir. Seçim meydanlarındaki vaatlerini unutmuşlardır. Bizleri eylemlilik sürecine götüren neden de işte budur. Yaptığımız eylem, kamu görevlileri kadar vatandaşlarımızın da yaşam memnuniyetini artırmak içindir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı bizlere destek olmaya davet ediyor, tepkilerini vatandaşın sesi olan kamu görevlilerine değil; vatandaşları görmeyen, duymayan iktidara göstermelerini arzu ediyoruz.”
Cumhuriyet Meydanı’ndaki eylem, konuşmaların ardından çalınan türküler eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu