Anahtar Kelimeler:

21 Bin Fidan, Toprakla Buluştu

21 Bin Fidan, Toprakla Buluştu

Vali Güner Çalışmaya Katılarak Ağaç Dikti.

 

Kırıkkale’de başlatılan yeşil seferberlik devam ediyor. Kırıkkale’nin hâkim rengini kahverengiden yeşile döndürmek için yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Valiliğin başlattığı çalışmayla Kırıkkale-Kırşehir karayolu boyunca ağaç dikme kampanyası başlatıldı. Çalışmaya bizzat katılan Vali Güner, ağaç dikti, diktiği ağaçları suladı.
Kırıkkale-Kırşehir karayolu boyunca başlatılan ağaç dikme seferberliğine Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner de bizzat katıldı. İl müdürleri ve çok sayıda bürokratla beraber ağaç dikme çalışmalarına katılan Vali Güner, toprağı fidanla buluşturdu. Özenle diktiği ağaçları daha sonra sağlamlaştırarak bizzat sulayan Güner, genç nesillerde yeşili yaşatma ve koruma bilincini oluşturmak için kendilerinin de çalışmalara katıldıklarını belirtti. Güner, “bu çalışmayla Kırıkkale-Kırşehir Karayolunda 21 bin adet fidanla 50 km yol kenarı ağaçlandırması başlatılmış bulunmaktadır. Bu proje kapsamında 50 km’lik karayolu güzergâhı ağaçlandırılmış olacaktır. Bu çalışmalar önümüzdeki yılda da devam edecektir” dedi.
Hedef, Yeşil Bir Kırıkkale
Kırıkkale’de gerçekleştirilen ağaç dikim çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Vali Güner, 2009 yılında gerek Kırıkkale’nin merkezinde gerekse de ilçe ve kasabalarda çeşitli ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığını belirterek 2010 yılında 2100 hektar sahada 3 milyon 100 bin fidanın toprakla buluşturulacağını açıkladı. Güner bununla birlikte 100 km yol kenarı ağaçlandırmasının planlandığını ve Satın Alım Garantili Fidan Üretimi programı kapsamında orman köylülerine 1 milyon adet tüplü fidan verileceğini kaydetti.


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı