Anahtar Kelimeler:

Kadınlar, Kurbanda da Varım Dedi

Kadınlar, Kurbanda da Varım Dedi

Kurban ve Et İşlemlerinde Kadınlar Maharetlerini Konuşturdu.

 

Kurban Bayramı dolayısıyla Kırıkkale`de kimi vatandaşlar kurbanlarını özel kesimhanelerde, kimi vatandaşlar belediyenin belirlediği alanlarda, kimi vatandaşlar ise mandıra gibi özel şahıslara ait kesim yerlerinde kestiler.

Vatandaşların önceki yıllara göre tedbiri elden bırakmadıkları ve kurallara uydukları gözlendi. Şehir merkezinde kesim yerlerinin haricinde diğer illerden ailelerinin yanına kurban bayramı için gelen vatandaşların genellikle şehir merkezine uzak olan mandıraları tercih ettikleri gözlendi.
Kurbanda İnce İş Kadınların
Kurbanın kesim işlemine başlayan ailelerde özellikle erkekler, kurbanın ilk kesim işini yaptıktan sonra kurbanın derisini yüzme işini kadınlara bıraktığı gözlendi. Nedeni ise çok açık, hızlı hareket ederek, çabucak işini bitirmek isteyen erkek kasapların yerini alan kadın kasaplar, yavaş yavaş kesim işini yaparak, üzücü bir kazanın ortaya çıkmasına da bir bakıma engel olmuş oldular. Bıçağı eline alan bayanlar, kurbanlıkları hem kendilerine zarar vermeden hem de hayvanın derisine, etine sıkıntı getirmeden ustalıkla kesmeleri, “kadınlar erkek kasaplara taş çıkarttı” dedirtti.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli