Anahtar Kelimeler:

Spor Müdürlüğüne H1N1 Brifingi

Spor Müdürlüğüne H1N1 Brifingi

Domuz Gribiyle İlgili Bilgi Verildi.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale ÖZTÜRK’ ün talepleri doğrultusunda, Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri H1N1 (Domuz) gribi ve önlemleri hakkında bilgi verdi.
Olimpik Yüzme Havuzu Brifing Salonunda gerçekleştirilen seminere İl Müdürlüğü personeli eksiksiz katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü eğitimci personeli Nuran VURGUN tarafından verilen seminerde domuz gribi hakkında genel bilgiler verilerek personelin dikkat etmesi gereken hususlar belirtildi.
Bir saate yakın süren seminerde Nuran VURGUN özetle: “Domuz gribine karşı etkin bir aşı bulunmamaktadır. Kişisel tedbirler yardımıyla korutulabilecek bu hastalığın belirtileri ateş, öksürük, boğaz ağrısı, vücutta ağrı, yorgunluk /kırgınlık, baş ağrısı, üşüme istisnaide olsa kusma ve ishal olarak kendini göstermektedir. Alınacak önlemler genel itibariyle kişisel temizlik önlemleri, kalabalık ve havasız ortamlardan olabildiğince kaçınmak, bol sıvı tüketmek ve dinlenmeye dikkat etmek, öksürme ve hapşırma sırasında ellerimizi su ve sabunla yıkamak, hasta kişilerle temasta bulunmaktan kaçınmak ve de en önemlisi elleri bol su ve köpükle yıkamak olarak sıralanabilir. Mevsimsel gribe benzer şekilde, insandaki domuz gribinin şiddeti hafiften ağıra değişebilmektedir. Ağır vakalarda pnömoni, solunum yetmezliği ve bazen de ölüm görülebilmektedir. Hastalık özellikle genç ve orta yaş grubunda ortaya çıkmaktadır. Kronik sağlık sorunu olanlar gibi bazı gruplarda domuz gribi ağır seyredebilmektedir. Hastalığa yakalandığınızı düşünüyorsanız 112 yi arayıp, size ulaşmalarını bekleyin. Panikten ve kişilerle tokalaşma, öpüşme gibi yakın temasta bulunmaktan kaçının.” Dedi. 
Slayt gösterisinden sonra soru cevap şeklinde devam eden seminerde İl Müdürlüğü personeli merak ettikleri konuları sorma fırsatı buldular.
Haberkale


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı