Anahtar Kelimeler:

Kurban Etini Tüketmenin Yolları

Kurban Etini Tüketmenin Yolları

Sağlık İçin Etin Sebze Yemekleri İle Ya Da Haşlanarak Tüketilmesi Öneriliyor.

 

Kurban Bayramı sonrasında et tüketimi artıyor. Uzmanlar, sağlık için etin sebze yemekleri ile ya da haşlanarak tüketilmesini öneriyor. Kurban Bayramı nedeniyle et tüketiminin arttığı belirtilirken, sağlık için etin sebze yemekleri ile ya da haşlanarak tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Yağlı etin şişmanlık ve kalp damar hastalığı riskini artırdığını belirten uzmanlar, et tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. Etin sebzelerle haşlanarak tüketilmesini, düşük ısıda pişirilerek tüketilmesini önerilirken, doğrudan yüksek ateşte pişirilen etin kanser riski taşıdığını belirtiliyor. Etin doğrudan ateşte pişirilmesi kanserojen maddelerin çoğalması, et dokusunun bozulmasına neden oluyor. Bu nedenle sebzelerle, haşlama usulü tüketilmesini öneriliyor.
Çözülen Eti Tekrar Dondurmayın
Orta yaş üstündekilerin eti az miktarda, yağsız tüketmesi gerektiğini belirten uzmanlar, et konan sebze yemeklerine yağ atılmamasını, kavrulmamasını, az tuzlu tüketilmesi gerektiğini kaydetti. Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanın etinin birer yemeklik şeklinde poşetlere konarak buzdolabında saklanması gerekiyor. Etin bütünü ile buzdolabından çıkarılması dokusunun bozulmasına neden olurken, etin bir defa çözülünce hemen pişirilmesi ve çözülen etin tekrar dondurulmaması gerekiyor. Bunun sağlığa zararlı olduğunu belirten uzmanlar, ayrıca etin protein yapısının bozulmasına da yol açtığını kaydettiler.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli