Anahtar Kelimeler:

Eczacılardan Uyarı Eylemi

Eczacılardan Uyarı Eylemi

İlaçta Yapılan İndirimi Protesto Ettiler.

 

İlaçta yapılan indirimin ardından, stoklarından dolayı zarara uğrayacaklarını savunan eczaneler, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de kepenk kapatarak eylem yaptı. Kent genelinde 4 nöbetçi eczanede vatandaşlar ilaç almak için kuyruğa girdi.
Eczaneler dükkânlarının kepenklerini kapattı. Hastane ile bazı özel polikliniklerin bulunduğu kapalı eczaneleri gören vatandaşlar önce ne olduğunu anlayamadılar ve çevrelerindeki vatandaşlara eczanelerin neden kapalı olduğunu sordular. Vatandaşların mağdur olmaması için kentte 4 eczane nöbetçi olarak belirlendi. Hastanelerde tedavi olan vatandaşlar ilaçlarını almak için nöbetçi eczanelerde ilaç kuyruğuna girdi.
Vatandaş Anlam Veremedi
Eylem nedeniyle kentte nöbetçi eczaneler dışında hiçbir eczane açılmadı. Eczanelerin gün boyu kapalı olacağından haberdar olan vatandaşlar ilaç ihtiyaçlarını nöbetçi eczanelerden karşılarken, eylemden haberi olmayan vatandaşlar ise eczanelerin kapalı olmasına bir anlam veremedi. Geldikleri eczanelerin kapılarının kilitli olduğunu gören vatandaşlar nöbetçi eczanelerin isimlerini almaya çalıştı.
Haberkale


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli