Anahtar Kelimeler:

Bu Miniklerden Korkun

Bu Miniklerden Korkun

128 TL Trafik Cezası Kesebilme Yetkileri Var.

 

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği tarafından, okullarda öğrenim gören bazı öğrencilere, öğretmenlere ve velilere ‘Okul Geçidi Görevlileri’ eğitimi verildi.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği, önceden belirlenmiş öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan 63 kişiye görevleri ile ilgili eğitim verdi. Eğitim sonunda okul geçidi görevlileri, yazılı mülakata tabi tutuldu. Başarı olanlar, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’nden resmi kimliklerini aldılar. Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda verilen teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitime geçildi. Okul önlerinde görevli olacak minik öğrenciler, okul giriş ile çıkışlarında karşıya geçmek isteyen öğrencileri bir araya toplayarak karşıya geçirecek.
128 TL Ceza Kesebilecek
Karşıya geçme esnasında minikler, yeleklerini giyerek, ellerinde dur ikazı bulunan levhaları kullanarak trafiği durduracak. Dur ikazına uymayan sürücüler, okul geçidi görevlileri tarafından emniyete bildirilecek ve sorgusuz bir şeklide 128 TL idari para cezası ile cezalandırılacak. Yapılan uygulama sayesinde giriş ve çıkışların daha güvenli olacağını açıklayan emniyet yetkilileri, “Bu sayede trafik kazaları önlenecek. Bu proje yaygınlaştığı zaman veliler, çocuklarını okullara rahatlıkla gönderebilecek.” dedi.
Haberkale


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli