Anahtar Kelimeler:

İşçinin Sevinci, Korkmaz`ın Pişmanlığı

İşçinin Sevinci, Korkmaz`ın Pişmanlığı

Seçim Öncesi 513 İşçiye Kadro Veren Korkmaz, Şimdi Çok Pişman.

 

Bu ayrıntı sadece Haberkale.com`da!
Yerel seçimler öncesi 513 işçiye kadro vererek bir nevi seçim yatırımı yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, belediyeden işçi çıkarma söylentileri üzerine meclis toplantısında sorulan bir soruya verdiği yanıtta “Keşke 513 işçiye kadro vermeseydik” diyerek çark etti. Korkmaz’ın çark ettiği 513 işçiye kadro konusu her fırsatta gündeme getirilmiş, reklamı yapılmıştı.
Fransa’da gerçekleştirilen içme ve atık su bilgilendirme toplantısına katılan ve sabah saatlerinde Kırıkkale’ye gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, öğle saatlerinde yapılan Belediye Meclis Toplantısına katıldı. Demokrat Parti’li Meclis Üyesi Orhan Yaka, toplantıda gündem dışı söz alarak “Son günlerde belediyede personel çıkarılacağı söylentisi var. Ne derece doğru?” sorusunu Korkmaz’ a yöneltti. Korkmaz, şu an için alınmış bir işçi çıkarma kararının olmadığını ifade ederken, “Sonuna kadar direneceğiz. Ama nüfusumuza göre belediye çalışanımız çok fazla” dedi.
Keşke Kadro Vermeseydik İtirafı
Çevre illerden Kırşehir’i örnek gösteren Korkmaz, Kırşehir Belediyesi’nde 230 personelin çalıştığını belirtirken, Kırıkkale Belediyesi’nde 1200 kişinin çalıştığını söyledi. Çalışan memur sayısını 195’e, işçi sayısını ise 205’e düşürmek zorunda olduklarını belirten Korkmaz, “Bizim gibi norm kadro üzerinde personel çalıştıran sadece Trabzon ve Batman var. Batman da işçi çıkarmaya gitti” şeklinde konuştu. Bu sözlerinin arkasından bir itirafta bulunan Korkmaz, “keşke 2008 yılında sözleşmeli olarak çalışan 513 kişiye kadro vermeseydik. Şimdi zor durumda kalmazdık” diye konuştu.
Sürekli Reklam Yaptılar, Şimdi Pişmanlar
Korkmaz’ın 513 kişiye kadro pişmanlığı bugüne kadar Kırıkkale Belediyesi tarafından reklam malzemesi olarak kullanılmıştı. Seçim dönemi de dahil olmak üzere sürekli olarak 513 işçiye kadro verildiği icraatlar içinde yerini alırken, belediye işçilerinin en son Kurban Bayramı öncesi gerçekleştirdikleri eylem sonrası açıklama yapan Kırıkkale Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, açıklamasında 513 işçiye tüm zorluklara rağmen kadro verildiğini bir başarı gibi takdim etmiş ve “513 İşçinin Kadro Sevinci” ibaresiyle kadro verme töreninden birkaç fotoğrafı basına geçmiş ve bunlar Belediyeye yakın bazı gazetelerde yayınlanmıştı.
Bu ‘Sevinç’, Mazide Kaldı
İşte Kırıkkale Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesi basına servis edilen ve “513 İşçinin Kadro Sevinci” başlıklı fotoğraflar. Belediye işçilerinin haklı eylemleri sırasında bu fotoğrafları kullanarak eyleme gölge düşürmek istemeyen Haberkale, şimdi bu fotoğrafları “İşçinin Sevinci, Korkmaz’ın Pişmanlığı” başlığıyla okurlarına sunuyor.
Haberkale
 


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli