Anahtar Kelimeler:

Mezarda Yaşam Savaşı Veriyor

Mezarda Yaşam Savaşı Veriyor

Kanser Hastası Vatandaş, Tarihi Mezarda Yaşamaya Çalışıyor.

 

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kanser hastası olduğunu iddia eden bir kişi, 5 bin yıllık tarihi kaya mezarlarını kendisine ev yaptı. 1 yıldır anıt mezarda yaşayan Sabri Ertürk(63) mezar içerisine serdiği yatağında kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
Likya dönemine ait M.Ö. 3000 yılında yapılan tarihi anıt mezarlar Fethiyeli evsizlerin yeni mekanı oldu. Daha önceden Fethiyeliler tarafından depo olarak kullanılan mezarlar, şimdilerde Kırıkkale doğumlu 4 çocuk babası Sabri Ertürk tarafından ev olarak kullanılıyor. Kanser hastası olduğu için yürümekte zorlanan Ertürk, gününün neredeyse tamamını mezarın içerisinde geçiriyor. Kendi yemeğini kendisi yapan ve kimseden yardım göremediğini belirten Ertürk, tavanından su damlayan anıt mezarın içinde yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor.
Çocuklarının kendisini terk etmesinin ardından eşyaları ile birlikte anıt mezara yerleştiğini ve 1 yıldır yaşamını burada sürdürdüğünü açıklayan Sabri Ertürk, yaşadığı yerin rutubetine aldırmadan haline şükrediyor. Kahire`de bulunan Ezher Üniversitesi İlahiyat Bölümü`nden mezunu olduğunu belirten Sabri Ertürk, halinden şikayetçi olmadığını ifade ederken, peygamberlerin hayatından örnekler vererek şükrünü sürdürüyor.
Ailesi ile 20 yıldır görüşmediğini anlatan Ertürk, "Ailem nerede nasıl yaşadığımı bilmiyor. 6 yıldır Fethiye`de yaşıyorum. Önceden inşaatlarda yatıp kalkıyordum. 1 yıldır da bu mezarda yaşıyorum. Burada yaşadığımı bütün yetkililer biliyor. Ama kimse yardım etmiyor. 6 ay önce mide kanseri olduğumu öğrendim. 12 gün Antalya`da hastanede yattım. Bir iğne vurdular. Şimdi bacağım tutmaz oldu ve yürüyemiyorum. Doktorlar sanırım öleceğimi anladılar, beni hastaneden çıkardılar. Ben de burada mezarın içinde o günü bekliyorum." dedi.
Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli