Anahtar Kelimeler:

Köstekli'den ‘U' Dönüşü

Köstekli

Dün Veli Korkmaz`la Restleşiyordu, Bugün Korkmaz`a Arka Çıkıyor.

 

29 Mart’ta yapılan yerel seçimler öncesinde Belediye Başkanı Veli Korkmaz hakkında ağır eleştirilerde bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli’de eşi benzeri az bulunur bir dönüş yaşanıyor. Birlik başkanlığı seçimleri yaklaşan Köstekli, Kırıkkale Belediyesi ve Korkmaz’a yönelik destek mesajları veriyor.
Yerel seçimler öncesinde Korkmaz’ın karşısında yer alan ve basın yoluyla Korkmaz’a en ağır eleştirilerde bulunan Köstekli’nin, Korkmaz hakkındaki fikirleri bir anda değişti. Kırıkkale Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde 51 işçinin çıkarılması ile ilgili görüşlerini dile getiren Köstekli, kendinden beklenmeyecek bir şekilde Korkmaz’a destek verdi. Bugüne kadar belediye uygulamaları hakkında değerlendirme yapmaktan kaçınan Köstekli işçi çıkarılması konusunda verdiği beyanatta “Belediyeye gelen para belli. Bu konuda belediyeyi haklı buluyorum. Tabi kimse işçi çıkarmak istemez ama gelirlerde ortada” dedi. Belediyeyi destekleyen Köstekli, tıpkı Korkmaz’ın açıklamaları gibi diğer il belediyelerinden işçi sayıları ile örnekler vererek Korkmaz’ın yanında yer aldı. Köstekli’nin Veli Korkmaz’ın uygulamaları konusundaki bu ani dönüşüne sebep olarak yaklaşan birlik seçimlerinde yeniden aday olması gösterildi.
‘Dün Dündür, Bugün Bugündür’ Anlayışı
Yerel seçimlerden önce Veli Korkmaz’ı çok sert eleştiren, Korkmaz’ın adaylığı konusunda kendinden ricacı olunduğu iddialarını gündeme getiren, ekmek zamları konusunda tamamen Belediyeyi suçlayan fakat bugün ise odalar birliği seçimlerinde Korkmaz cephesinin desteğini alabilmek için işçi çıkartmaları konusunda Belediye’den yana tavır alan Süleyman Köstekli, bu davranışıyla Türk siyasi tarihine “dün dündür, bugün bugündür” anlayışını getiren adaşı Süleyman Demirel’i aratmadı. Süleyman Köstekli’nin bu hamlesi karşısında Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın odalar birliği seçimlerinde nasıl bir tutum sergileyeceği ise merakla bekleniyor.
Haberkale


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli