Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale, Terörü Lanetledi

Kırıkkale, Terörü Lanetledi

Terör Saldırılarına Karşı Düzenlenen Mitinge Yüzlerce Vatandaş Katıldı.

 

Türkiye Kamu-Sen Kırıkkale şubesi tarafından organize edilen “önce vatan, önce bayrak” mitingine 7’den 70’e yüzlerce Kırıkkaleli katıldı. Eylemde terör örgütü lanetlenirken, “şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen eyleme Türkiye Kamu-Sen’e üye sendikaların temsilcileriyle yaklaşık 1000 kişi katıldı. Tokat’ta şehit edilen 7 askerin ardından düzenlenen mitingde bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Kırıkkale şube başkanı Yücel Kababacak, yapılan terör saldırısını lanetlediklerini belirterek şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.
 
Hükümete Yüklendi
 
Karabacak konuşmasında şunları söyledi: Son çeyrek asrımızda bölücü, ayrılıkçı terörün emeline ulaşmamış olması da yine milletimizin bir parçası olan Mehmetçiğimizin binlerce şehit verme pahasına ortaya koyduğu yılmaz mücadelesinin bir neticesidir. Lakin son yıllarda anlaşılmaz gelişmelere şahit olmaktayız. Özellikle hükümetin Kürt açılımı çalışmalarıyla hızlanan süreçte hiç alışık olmadığımız yaklaşım ve değerlendirmeler, hem de cüretkârca sergilenir oldu. Büyük şehirlerimizde, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da birçok şehirde düğmeye basan PKK ve taşeronları sokakları cehenneme çevirerek şehir merkezlerini de eylem alanı ilan etmiştir. Bu şekilde terör hareketleri ile intifada tipi şehir terörünün her geçen gün artırılması ve halkla emniyet güçleri karşı karşıya gelmiş gibi bir ortam yaratılmaktadır. Biz, Türk milleti olarak bu sinsi oyunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Bizleri asla sindiremezler. Bu ülkede yaşayanların hepsi kardeştir. Laz’ı, Kürt’ü, Alevisi, Çerkez’i kardeştir. Biz, birbirimize kenetlendiğimiz zaman bizi asla bölemezler.”
 
Miting yapılan konuşmaların ve terör örgütü aleyhine atılan sloganların ardından sona erdi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu