Anahtar Kelimeler:

Demiral: Gribe Dikkat

Demiral: Gribe Dikkat

Demiral: Aşılar Vatandaşlara Ücretsiz Olarak Sunuluyor.

 

Sağlık İl Müdürü Dr. Ergül Demiral, Halk arasında ‘Domuz Gribi’ diye bilinen ‘Pandemik Grip’ kolay bulaşan bir hastalık olduğunu, bütün dünyada ve ülkemizde hızla yayıldığını dile getirdi.
 ‘Hastalık özellikle risk gruplarında ağır seyrederek ölümlere yol açmaktadır’ diyen Dr. Demiral, “Hastalananların yarısı ve ölümlerin yaklaşık beşte biri çocukluk yaş grubundadır. Hastalığın alt solunum yollarına inme eğilimi yüksektir. Zatürre, sinüzit, orta kulak iltihabı en sık rastlanan komplikasyonlar olup; beyin dokusu, kalp kası ve kas iltihabı ile Guillain-Barre Sendromu başta olmak üzere birçok komplikasyon görülebilmektedir” diye konuştu.
Aşı Niçin Gerekli?
Hastalıktan korumada en etkili yöntem aşılandığını dile getiren Demiral, “Hastalıktan korunmak için gebelerin aşılanması, ‘Dünya Sağlık Örgütü’ ile birlikte ‘Türkiye Grip Pandemisi Bilim Kurulu’nca alınmış tavsiye kararına göre ülke genelindeki gebelerin aşılanmasında Adjuvansız aşı yapılması kararı Sağlık Bakanlığı’nca uygulamaya konulmuştur. Devletimiz aşıyı temin ederek halkımızın hizmetine ücretsiz olarak sunmaktadır. Aşının koruyuculuğu, uygulanmasından 2 hafta sonra başlamakta ve yüzde 90’ın üzerinde koruyuculuk oluştuğu bildirilmektedir” şeklinde konuştu.
Aşı Uygulaması
Dr. Demiral, “İlimizde Pandemik A(H1N1) grip aşıları; Aile hekimleri, Kırıkkale Yüksek İhtisas, Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Kırıkkale Devlet Hastanesinde 6 ay 50 yaş arası isteyen herkese ücretsiz uygulanmaktadır. Gebeler için İlimize gelen (Ticari Adı Panenza Adjuvansız) Pandemik A(H1N1) grip aşıları Kırıkkale Merkezde; Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde oluşturulan ‘H1N1’ Grip Aşısı Odası’nda, İlçelerde ise; Toplum Sağlığı Merkezlerinde uygulanacaktır” dedi.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu