Anahtar Kelimeler:

Parti Kapatmalar Çözüm Değil

Parti Kapatmalar Çözüm Değil

Saadet Partisi, DTP`nin Kapatılmasına Tepki Gösterdi.

 

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun DTP’nin kapatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, parti kapatmalarının sorunları çözmediğini belirterek parti kapatmanın engellenmesini istedi.
Vurgun yaptığı açıklamada, “Biz başından itibaren parti kapatmalarının imkânsız hale getirilmesini, parti kapatmanın aslında siyasi fikirlerin kapatılması demek olduğunu bilen ve bu anlamda da partiyi kapatmak yerine suça bulaşmış parti mensuplarının siyaseten cezalandırılmasının daha doğru bir yol olduğuna inanıyoruz. Son günlerde yaşanan gelişmeler böyle bir siyasi sonucun, böyle bir hukuki sonucun siyasi zeminini de hazırlamıştır. Bu anlamda keşke Demokratik Toplum Partisi başından itibaren terör örgütü ile arasına mesafe koyabilmiş olsaydı. Özellikle son aylarda tartışılan demokratik açılım sürecindeki gerginlik ortamının özellikle sonunda Tokat`ta 7 tane vatan evladımızın şehit olması sürecinden sonra PKK terörü ile arasına mesafe koyamamış olması böyle bir kararın alınmasındaki siyasi zemini ortaya çıkarmaya yardım etmiştir. Bu noktadan sonra geriye dönüş yoktur, herkes aklıselim ile hareket etmelidir. Herkes Türklerle Kürtler arasında fitne tesis edecek davranışlardan kaçınmalıdır. Bu kararla kimse elini ovuşturup, `Ne güzel oldu, bunu vesile ederek yeni gerginliklerin, sokak eylemlerinin önün açar ya da bunun siyasal zeminin hazırlarız` diye bir hesabın içine girmemelidir” dedi.
En Büyük Görev DTP’ye Düşüyor
DTP’nin 2,2 milyon oy almış ve bir seçmen kitlesi olan parti olduğunu söyleyen Vurgun, “u partiye oy verenler dâhil olmak üzere Kürt vatandaşlarımızı kategorik olarak terörist olarak görmek fevkalade yanlıştır. Bunu önlemek için özellikle bu grubun ciddi bir şekilde teenni ile meseleye yaklaşmaları gerekiyor. Bölgede yaşayan insanların ve bütün Türkiye`deki insanların hak ve hukukunu koruyan, demokratik mekanizmalara bağlı, terörle asla ilişkisi olmayan ve terörü tasvip etmeyen yeni bir siyasal söylemi ortaya koymalarının zorunlu olduğu kanaatindeyiz. Onun için bu süreçte en büyük görev DTP`nin tabanına ve yönetimine düşüyor” diye konuştu.
Haberkale


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu