Anahtar Kelimeler:

Korkmaz`a Çok Sert Eleştiriler

Korkmaz`a Çok Sert Eleştiriler

Veli Korkmaz`a Çok Sert Yüklenen Baran, Başbakan Bu İşe El Koysun Dedi.

 

Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Eski Başkanı Arap Osman Baran, Kırıkkale Belediyesi’nin işten çıkardığı işçilerle bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Arap Osman Baran yaptığı basın açıklamasında Kırıkkale Belediyesi’ne sert eleştirilerde bulundu ve şok iddialar da gündeme getirdi. Kırıkkale Belediyesi’nin kaynaklarının çarçur edildiğini savunan Baran, Belediye’nin bazı birim müdürlerinin kendilerine tahsis edilen araçlarla başka şehirlere yemek yemeye gittiğini, bir birim müdürünün de Eskişehir’de belediyenin aracında metresiyle takla atarak kaza yaptığını dile getirdi. Baran, o müdürün ismini vermedi.
 
Kırıkkale Belediyesi’nin işten çıkardığı işçilerle bir araya gelerek basın açıklaması yapan Arap Osman Baran, “Kırıkkale Belediyesi tarafından benimde içinde bulunduğum 51 işçinin iş akdi feshedildi. Buna gerekçe olarak da, Belediyede fazla işçinin bulunması ve Belediyenin bu bütçeyi karşılayamayacak durumda olduğu öne sürüldü. Belediye Başkanı yaptığı açıklamada işçilerin 2-3 maaş alacakları olduğunu söyledi. Oysa bizler 7-8 aydır maaşlarımızı alamıyoruz. Biz bu toplantıyı, Veli Korkmaz’ın söylediği yalanları tüm kamuoyuna duyurmak için düzenledik. Çünkü vatandaşlarımız gerçeklerin farkında değil. Bizler Kırıkkale Belediyesi’nde dönen oyunların farkındayız ve bütün gerçekleri vatandaşlarımıza duyuracağız” şeklinde konuştu.
 
Korkmaz, Yalan Söylüyor
 
Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın birçok konuda yalan söylediğini vurgulayan Arap Osman Baran, “Veli Korkmaz, Belediye’nin aylık gelirinin 800 milyar olduğunu söyledi. Oysa Kırıkkale Belediyesinin aylık geliri 4 trilyondur. Veli Korkmaz, Belediyede fazla işçinin olduğunu ifade etti. Madem Belediye’de işçi fazlaydı bu işçilere yaptıracak iş bulamıyordun da neden temizlik işini 35 trilyona başka birilerine ihale ettin? Parke bodur fabrikamızı neden kapatıp dışardan parke bodur aldın? Madem işçilerin fazla neden onların yapacakları işleri başkalarına verdin. İşçilerine vereceğin paraları neden bir başkalarına veriyorsun? Belediyeye ait olan tüm araçları neden çürümeye terk ettiniz? O zaman ben derim ki bu işin içinde bir iş var” şeklinde konuştu.
 
İşçiye Gelince Para Yok Diyorlar
 
“Belediye Başkanı Veli Korkmaz işçiye gelince para olmadığını söylüyor” diyen Arap Osman Baran, “Belediye Başkanı Veli Korkmaz, her müdürüne araç tahsis etti. Ve bu araçların her biri için aylık 2 milyar ödüyor. İşçilerine para yok diye maaş vermeyen Veli Korkmaz, müdürlerinin özel harcamalarını Belediye bütçesinden karşılıyor. Belediyeye ait olan araçlarla özel işlerini hallediyorlar. Müdürler, yemek yemeye Bolu’lara başka illere gidiyorlar. Eskişehir’de dostuyla kaza yapan müdür de var, biz bunları biliyoruz. Sonra da işçilere ödeyecek para yok deniliyor. Madem Kadroya alınan işçiler işten çıkarılacaktı neden seçim öncesi geçici işler kadroya alındı? Belediye işçileri siyasete mi alet edildi? Yine işçilerine maaşlarını ödemeyen Kırıkkale Belediyesi müdürlerine 3’er maaş prim verdi” şeklinde konuştu.
 
Başbakan Bu İşe El Koysun
 
Konuşmasında Başbakan’a seslenen Arap Osman Baran “Analar bacılar ağlamasın diye Demokratik Açılım’ı yaptınız. Oysa sizin partinizin Belediye Başkanı işçilerin analarını bacılarını ağlatıyorlar. İşten çıkarılan 51 işçi nereye gidecek? Onlarda mı dağa çıksınlar? Bu memleket bizim. Başkanımız Erdoğan, 51 işçiyi işten çıkararak ekmeğiyle oynayan belediye Başkanı Veli Korkmaz’a gerekli dersi versin. Belediyenin kaynaklarını boş yere harcayan ve belediyeyi 400 Trilyon borcun altına sokan Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a gerekeni yapsın. Veli Korkmaz işçileriyle uğraşmayı bıraksın artık. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki yollardan hakkımızı arayacağız” ifadelerine yer verdi.
 


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu