Anahtar Kelimeler:

Efsane İsimler Kırıkkale`de

Efsane İsimler Kırıkkale`de

Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak ve Rıza Çalımbay Kırıkkale`ye Geldi.

 

Türk futbol tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran Fenerbahçe`nin unutulmaz ismi Rıdvan Dilmen, Beşiktaş`ın efsane kaptanı Rıza Çalımbay ve Galatasaray’ın gol kralı Tanju Çolak, Kırıkkale`ye geldi. Efsane futbolcuları ağırlayan Kırıkkale Üniversitesi’nde öğrenciler, ünlü isimlerle fotoğraf çektirebilmek, imza alabilmek için birbirleriyle yarıştı.
Kırıkkale’de davullu zurnalı karşılanan Türk futbolunun efsanelerinden Tanju Çolak, davulcuların çaldığı Kırıkkale havalarına dayanamayarak oynadı. Ardından davulcuların, davuluna büyük bir imza attı. Kırıkkale Üniversitesi`nde BESYO öğrencileri ile söyleşi yapan ünlü isimlere üniversite öğrencilerinin ilgisi büyük oldu. Öğrenciler, ünlü futbolculardan imza alabilmek ve onlarla fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.
Güner: Tesislerimiz Var Ama İçi Bomboş
Turkcell’in sponsorluğunda Kırıkkaleli hayırsever iş adamı Recep Uzelli`nın davetlisi olarak Kırıkkale’ye gelen Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak ve Rıza Çalımbay, daha sonra Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner`i ziyaret ettiler. Sporcuları makamında ağırlayan Vali Güner, Kırıkkale’nin sportif açıdan potansiyeli olduğunu fakat bu potansiyeli harekete geçiremediğimizi belirterek, “Spor Kamp Eğitim Merkezi’nin Kırıkkale’de olmaması çok büyük bir eksiklik. Fakat bizlerin de Kırıkkale için çalışmaları sürüyor. Türkiye’de tesis açısından son derece iyi bir yere sahip. Kırıkkale’de hemen hemen hiçbir ilde olmayan Olimpik Yüzme Havuzu var. Fakat tesislerimiz bomboş bekliyor” dedi.
Kırıkkale Lisesi’nde Sahaya İndiler
Futsal 2009 turnuvasına renk katması için Kırıkkaleli İşadamı Recep Uzelli tarafından davet edilen Rıdvan Dilmen, Rıza Çalımbay ve Tanju Çolak, Kırıkkale’de şöhretler karması ile karşı karşıya geldi. Efsaneler, dostça başlayan ve dostça sona eren futbol maçında Kırıkkale Lisesi Spor Salonu’nu dolduran seyircilerden büyük alkış ve beğeni aldılar. Kırıkkale Lisesi Spor Salonu`nda gerçekleşen maçta şöhretler karması maçı 6-5 kazandı. Tanju Çolak, sakatlığı sebebiyle maçta forma giymedi.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli