Anahtar Kelimeler:

Kondüktörlerden Eylem

Kondüktörlerden Eylem

Çukurova Ekspresi 45 Dakika Garda Beklemek Zorunda Kaldı.

 

Türkiye Kamu-Sen`e bağlı Türk Ulaşım Sendikası’nda 16 çalışanın 25 Kasım’da iş bırakma eylemine katıldıkları için iş akitlerinin sona ermesinden dolayı Ankara-Adana arasında yolcu taşıyan 21206 sefer sayılı Çukurova ekspresi çalışanları arkadaşlarının tekrar görevlerine gelmesi için eylem yaptılar. Çukurova ekspresi Kırıkkale tren garında yaklaşık 45 dakika bekletildi. Yaşanan bu olaya yolcular ise tepkilerini gösterdiler.
Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, “Türkiye Kamu-Sen olarak 25 Kasım’da Türkiye genelinde iş bırakma kararı almıştık. Bunun üzerine Türk Ulaşım-Sen’de 16 arkadaşımız iş bırakma eylemine katılmış olduklarından dolayı iş akitleri feshedilmiş görevden uzaklaştırılmıştır. Bu bir sendikal hak mücadelesidir. Bu vesile ile Türk ulaşım sendikasına bağlı arkadaşlarımız 16 arkadaşlarının iş akdi sona ermesinden dolayı destek amaçlı bugün Türkiye genelinde iş bırakma eylemi kararı almış bulunuyoruz. Biz de işleri bırakıyoruz, bugün tren şefi, jeneratörcü, iki kondüktör, yatakçı, tren odacısı ile birlikte 6 arkadaşımız, açığa alınan arkadaşlarından dolayı iş bırakmışlardır. Şu andan itibaren Çukurova Ekspresinde görev almıyorlar. Bu arkadaşlarımıza yapılan haksızlık sona erene kadar devam edeceğiz. Makineyi teslim edilecek yetkili olmadığından dolayı tren hareket etmeyecektir. Bugün on yedi otuza kadar hükümete uyarı verilmişti, iş akitleri sona eren arkadaşların görevlerine geri dönmeleri için, ancak hiç bir gelişme olmadığı için böyle bir eylem yapma gereği hissettik” dedi.
Sendika Ağaları İçin Eylem Yapılıyor
Yapılan eyleme trende seyahat eden yolcular tepki gösterdiler. Yolcular arasında bulunan sağlık kuruluşundan emekli bir vatandaş, “Benim hakkımı gasp etmeleri hakları var mı, kendi hakları için benim hakkımı gasp edemez. Böyle hak mı savunulur? Bir başkasının hakkına tecavüz etmektir. Korsan şekilde olmaz, sokakta 3 milyon üniversiteli işsiz var, halktan yanayız ama bu ne için yapılıyor sendika ağaları namına mı bu eylem yapılıyor?” diyerek tepkisini gösterdi.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli