Anahtar Kelimeler:

Koşarak Japonya`ya Gidiyor

Koşarak Japonya`ya Gidiyor

Kırıkkale`den de Geçecek.

 

Tokyo`nun 2016 Olimpiyat Oyunları`na adaylığı nedeniyle Japonya`nın elçi olarak görevlendirdiği ünlü komedyen ve ultramaratoncu Hazama Kanpei (60), Uluslararası Olimpiyat Komitesi`nin (IOC) Danimarka`da gerçekleştirdiği toplantının ardından koşarak yaptığı ülkesine dönüş yolculuğunda Kocaeli`nin Gebze ilçesine geldi. Kanpei, 2 ay sürecek Türkiye maratonunda Kırıkkale’den de geçecek.

Toplantıya renk katması ve Tokyo`yu desteklemesi amacıyla Japonya Milli Olimpiyat Komitesi`nin görevlendirdiği Kanpei, Danimarka`da 2 Ekim`de gerçekleşen toplantının ardından çıktığı dönüş yolunda günde yaklaşık 50 kilometre koşarak Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan`ı geçerek 6 Aralık Pazar günü Edirne`den Türkiye`ye giriş yaptı. Geceyi Gebze ilçesinde geçirecek olan Kanpei`nin yarın İzmit`te olması bekleniyor.
Kırıkkale’den de Geçecek

Türkiye`deki yolculuğunu, Kocaeli`nin ardından Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Ağrı ve Gürbulak sınır kapısı güzergahını izleyerek yaklaşık 2 ayda tamamlamayı planlayan Kanpei, İran, Türkmenistan, Kazakistan, Çin ve yelkenliyle geçeceği Doğu Çin Denizi`ni aşarak Japonya`ya ulaşmayı hedefliyor.

Osaka`dan Tokyo`ya koşarak giden, Tokyo`dan yelkenliyle 70 günde Pasifik Okyanusu`nu geçip Amerika`nın batı sahilinde Los Angeles`a ulaşan Kanpei, Los Angeles-New York arasını günde 50 kilometre koşarak 4 ayda tamamlamış, New York`tan yelkenliyle Fransa`nın Le Havre Limanı`na vararak, Avrupa`ya ulaşmış ve Kopenhag`a koşmuştu. Kanpei, IOC`nın oyunları Brezilya`nın başkenti Rio de Janeiro`ya vermesinin ardından düş kırıklığı yaşayarak, koşarak ülkesine dönüş yolculuğuna başlamıştı.
Haberkale


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli