Anahtar Kelimeler:

Emniyete Mobil Bilgisayar

Emniyete Mobil Bilgisayar

Polis, İşlemlerde Artık Daha Hızlı.

 

Haberkale - Özel Haber
Son yıllarda gelişen teknolojiyle Kırıkkale Emniyeti, Türkiye`de ilk defa Kırıkkale`de kullanılmaya başlanan sistemle artık sorgu, çalıntı araç, kimlik sorgulaması için vatandaşı karakola götürmeden sadece 3 saniyede mobil bilgisayar sayesinde sorgulama hizmetini verecek.
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan bütün ekiplere ilk etapta Trafik ve Asayiş ekiplerinde kullanılmak üzere 16 adet Mobil bilgisayar kullanılmaya başlandı. Emniyet bünyesinde Türkiye’de sadece Kırıkkale’de hizmete alınan mobil bilgisayarlar sayesinde artık vatandaşlar bilgi almak için karakollara götürülüp saatlerce bekletilmeyecek. Bu cihazlar sayesinde Emniyet ekipleri, sokak ve caddelerde iken şüpheli şahısların sadece TC kimlik numarası ile şüpheli şahısla ilgili tüm bilgilere ve araç plakalarından ise araçla ilgili tüm bilgilere ellerindeki mobil bilgisayar ile anında online olarak 3-4 saniyede ulaşılması sağlanıyor. Sistem sayesinde araçlar artık plakadan sorgulaması yapılarak araç eğer aranıyorsa iki saniyede Mobese sistemine haber vererek araç hakkında bilgileri aktarma özelliğine sahip. Sistem sayesinde araçların cezai işlemleri de online olarak yapılması sağlanıyor. Bu sayede artık emniyet ekipleri vatandaşı bekletmeyecek, vatandaşlar da zaman kaybından kurtulacak. Ayrıca emniyet ekipleri bu sistem sayesinde boşa zaman harcamayacak. Sistemin özellikleri ise saymakla bitmiyor. Mobil bilgisayarlar, bir telefon kadar küçük, ayrıca olay yerinden fotoğraf çekebilme, ses, görüntü alma özelliğini de bünyesinde bulunduruyor.
Sistem Hizmete Girdi
İlk etapta emniyet bünyesine 16 adet alınan mobil bilgisayarların ilerleyen günlerde sayısının 32’ye çıkarılacağı öğrenildi. Mobil bilgisayar sayesinde özellikle 42 ilin geçiş güzergâhında bulunan Kırıkkale, sistem sayesinde güvenliği son derece üst seviyeye çıkaracağa benziyor. Cihazı kullanmaya başlayan Trafik ekipleri, Kırıkkale`de araç çevirmelerinde, güvenlik sorgulamalarında, sistemin faydasını görmeye başladı bile. Sadece T.C. kimlik numarası ise trafik çevirmelerinde, aracın çalıntı olup olmadığı, ruhsatının olup olmadığı ortaya çıkarken Kırıkkaleli vatandaşlar ise bu durumdan oldukça memnuna benziyor. Sadece Haberkale muhabirinin olduğu çalışmada sürücüler, “Bu uygulamanın ilimizde yapılması çok güzel, artık saatlerce biz beklemiyoruz, emniyet güçleri ise boşuna zaman kaybetmemiş oluyor” ifadelerini kullandılar.


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu