Anahtar Kelimeler:

2 Lirayla İnsan Doyar mı?

2 Lirayla İnsan Doyar mı?

SP Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun`dan Hükümete Eleştiriler.

 

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, TUİK verilerini eleştirdi. Vurgun “2 liraya nasıl karın doyacak?” sorusunu yöneltti.
Saadet Partisi İl Divan Kurulu Toplandı. İl Bakanı Faruk Vurgun, ülke gündemini değerlendirmek ve teşkilat çalışmalarını gözden geçirmek üzere toplandıklarını vurguladı. Ülkede haksız gelir dağılımı olduğunu söyleyen Vurgun “Türkiye’de 480 milyarlık mevduatın yüzde 42’sinin 29 bin mevduat hesabına ait olduğunu biliyoruz. Varlıklı kesimde; herkesin değişik bankalarda 4-5 hesabı bulunduğu gerçeği göz önüne alınırsa, Türkiye’deki zenginliğin yüzde 42’sinin 5-6 bin ailede olduğu ortaya çıkar. Bu adalet değildir, haksızlıktır, bu düzen böyle gitmez, gitmemelidir” dedi.
Yoksulluk Tarifi Yeniden Yapılmalı
TUİK’in dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı için belirlediği 275 TL’nin gerçekleri yansıtmadığını belirten Vurgun “Bu hesaba göre 4 kişilik bir ailede kişi başına aylık 68 TL düşer. Bu da günde 2 liraya denk gelir. Ben şimdi soruyorum size, 2 liraya bir insan nasıl karnını doyurur? Diyanet’in bu yıl tespit ettiği fitre miktarı yani 2 öğün karnını doyurmak için gerekli olan para, 6 liradır. Bu da sadece bir kişinin bir ay boyunca karnını doyurmasının maliyeti 180 lira demektir. 4 kişilik aileye maliyeti ise, 720 lira. Peki bu ailenin barınma, su, elektrik, ısınma ve yol ihtiyaçları nerede? Böyle tarif olmaz. Yoksulluk tarifi yeniden yapılmalıdır” şeklinde konuştu.
Haberkale


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu